Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Introduktionsprogram

Bruksgymnasiet
Programinformation
Östhammar
Introduktionsprogrammet

Om utbildningen

Introduktionsprogram på Bruksgymnasiet

Introduktionsprogrammet - För dig som saknar behörighet till gymnasiet

För dig som inte har nått behörighet i tillräckligt många ämnen för att kunna komma in på gymnasiet finns möjlighet att läsa på något av de fem introduktionsprogrammen.

På introduktionsprogrammen är utbildningen verkligen individanpassad. Undervisningen bedrivs i små elevgrupper och du får undervisning av kunnig och engagerad personal som hjälper dig att nå dina mål.

Här finns alla möjligheter!

På Introduktionsprogrammet får du möjlighet att läsa de ämnen du saknar betyg i – Bruksgymnasiet erbjuder alla grundskoleämnen. Du har också möjlighet att varva dina studier med att göra praktik på olika arbetsplatser.

Yrkesintroduktion 

Yrkesintroduktion är till för de elever som saknar godkända betyg för behörighet till ett yrkesprogram. Målet med yrkesintroduktion är att förbereda dig antingen för ett yrkesprogram eller för att direkt komma ut på arbetsmarknaden. Du kan varva dina studier med praktik. Yrkesintroduktionen passar dig som behöver en långsammare studietakt än den som erbjuds på nationella gymnasieprogram men har förutsättningar för att klara yrkeskurser. Yrkesintroduktionens längd kan variera mellan ett till fyra år.

På Bruksgymnasiet erbjuds två inriktningar: Restaurang och livsmedel samt Industri.

Programinriktat val

Programinriktat val är för dig som efter grundskolan behöver ett eller två till godkända betyg i grundskoleämnen för att kunna börja på ett nationellt program. För att kunna söka programinriktat val måste du minst ha betyget E i svenska/svenska som andraspråk samt ett av ämnena engelska/matematik, plus fyra andra ämnen.

Språkintroduktion

Språkintroduktion riktar sig till nyligen anlända invandrarungdomar. Utbildningens fokus är på det svenska språket så att ungdomarna ska kunna fortsätta vidare antingen till gymnasieskolan eller annan utbildning. Förutom det svenska språket får man successivt läsa fler ämnen, som till exempel naturkunskap och samhällskunskap. Eleverna på Språkintroduktion kan också ha praktik, beroende på behov och mål. Alla elever erbjuds studiehandleding och modersmålsundervisning.

Individuella alternativ

Individuellt alternativ vänder sig först och främst till dig som har många ämnen att ta igen. Du får undervisning i liten grupp som utgår från varje elevs individuella förutsättningar. Under hela skoldagen finns personal med och stöttar. Efter individuellt alternativ kan du fortsätta vidare till yrkesintroduktion, annan fortsatt utbildning eller arbetsmarknaden. Du kan varva dina studier med praktik.

Välkommen hit!

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogram

Som boende i samma kommun som Bruksgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Uppsala. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
E-post: gymnasieantagningen@uppsala.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram så kommer skolan att kontakta dig.

Bruksgymnasiet

Bruksgymnasiet

Bruksgymnasiet – vi lyckas tillsammans!

Bruksgymnasiet erbjuder ett brett utbud av gymnasieutbildningar som ger dig som elev mycket goda förutsättningar att lyckas med dina studier, utveckla dig själv och bli förberedd inför framtiden. Skolan har kompetenta, engagerade lärare och ett starkt elevhälsoteam som hjälper dig...


Läs mer om Bruksgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Bruksgymnasiet

Gymnasievägen 1
747 40 Gimo

 Visa telefonnummer
www.bruksgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Introduktionsprogram från Bruksgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Bruksgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: