Visa gymnasium.se som: Mobil

Försäljnings- och serviceprogrammet

Bruksgymnasiet
Programinformation
Östhammar
Försäljnings- och serviceprogrammet

Om utbildningen

Handel och service på Bruksgymnasiet

Försäljnings- och serviceprogrammet - profil företagande

Försäljnings- och serviceprogrammet på bruksgymnasiet är rätt val av gymnasieprogram för dig som vill arbeta med människor och som har ett intresse för handel, företagande, service och turism.

Gå en praktisk utbildning i nära samarbete med näringslivet

Som elev på HA får du arbeta praktiskt i till exempel skolans kafeteria, göra marknadsundersökningar och olika former av reklam, samt med att exponera varor i skolans eget skyltfönster. Varje år är ni HA-elever med och arrangerar en uppskattad modevisning på skolan.

På Bruksgymnasiet sker utbildningen i nära samarbete med näringslivet och du blir väl förberedd för att börja arbeta direkt efter gymnasiet. Under din utbildning får du därför så mycket som 17 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL) där du får den yrkeserfarenhet du behöver. Försäljnings- och serviceprogrammet på Bruksgymnasiet har ett mycket gott rykte i branschen och många av de elever som har gått här får anställning där de har praktiserat.

Några exempel på företag där Bruksgymnasiets elever har praktiserat är: IKEA, Kicks, Gina Tricot, Åhléns, Svensk Fastighetsförmedling, Stadium och MQ.

Testa att starta och driva eget företag

I samarbete med Ung Företagsamhet (UF) får du i årskurs 3 starta och driva ett eget företag under ett läsår. Du har dessutom möjlighet att läsa kurserna Företagsekonomi 1 och 2. Det gör att du får en bra grund att stå på om du vill starta eget eller bli till exempel butikschef.

Exempel på möjliga yrken efter gymnasiet för dig som väljer Försäljnings- och serviceprogrammet är butikssäljare, butiksledare, inköpsassistent, ekonomiassistent, exponerings- och utställningsdesigner, företagssäljare, marknadsförare, kundservice och reception samt redovisningsassistent.

Är du intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Försäljnings- och serviceprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Försäljnings- och serviceprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Försäljnings- och serviceprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Uppsala. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
Mejladress: gymnasieantagningen@uppsala.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Bruksgymnasiet

Bruksgymnasiet – vi lyckas tillsammans!

Vårt mål är att ge dig bästa möjliga förutsättningar att lyckas med dina studier, utveckla dig själv och förbereda dig inför framtiden.  Vi har skickliga, engagerade lärare och ett starkt elevhälsoteam som hjälper dig att nå dina mål – varje...


Läs mer om Bruksgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Bruksgymnasiet

Gymnasievägen 1
747 40 Gimo

 Visa telefonnummer
www.bruksgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Försäljnings- och serviceprogrammet från Bruksgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Bruksgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information