Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

El- och energiprogrammet, Elteknik

Bruksgymnasiet
Programinformation
Östhammar
Antal elever: cirka 50 (.)
El- och energiprogrammet
  • Antagningspoäng: 175,0
    (medelvärde: 206,7) * statistik från 2021

Om utbildningen

Elteknik på Bruksgymnasiet

El- och energiprogrammet med inriktning Elteknik på Bruksgymnasiet

El- och energiprogrammet är en yrkesförberedande utbildning som är ett passande gymnasieval för dig som vill arbeta praktiskt och är tekniskt intresserad.

Bruksgymnasiet erbjuder de tre inriktning­arna automation, dator- och kommunikationsteknik och elteknik på El- och energiprogrammet. I yrket som elektriker kan du arbeta med installation, service och underhåll av elektrisk utrustning. Genom utbildningen får du en grund som gör att du kan arbeta i princip hela världen. I årskurs 1 läser ni en hel del teori och har praktiska laborationer inom ellära, styrteknik, digitalteknik och elektronik.

Under det andra och tredje året får alla elever göra praktik (APL) varje läsår under 8 veckors tid. Din APL är förlagd på olika elfirmor inom Östhammars och Uppsala kommun. Skolan har ett väl fungerande samarbete med många olika företag, vilket gör det möjligt att erbjuda bra APL-platser till alla elever på utbildningen.

Elektrikeryrket har breddats under senare år och omfattar idag även installation av kabel-TV, datanät, larmutrustning, solcellsinstallationer och annan ny teknik. Du får även möjlighet att arbeta med verklighetsnära projekt tillsammans med näringslivet.

ETG - en unik skola i samarbete med elteknikbranschen

För dig som läser inriktning Elteknik på programmet ges du möjligheten att få ditt yrkesbevis i samband med studenten. Det sker under förutsättning att du klarar det teoretiska och praktiska yrkesprovet som görs i slutet av åk 3. Bruksgymnasiet är en ETG-certifierad skola. Elteknikbranschens gymnasium ska ge grundläggande yrkeskunskaper och kompetenser inom området elteknik. I din utbildning ingår då lärlingstiden och ett lärlingsprov vilket underlättar för dig att få en anställning. Stor vikt läggs också på servicekänsla, social kompetens och entreprenörskap. 
Utbildningen är menad att ge en god grund för livslångt lärande i arbetslivet såväl som för fortsatta studier. Genom branschstyrning och att samarbeta med näringslivet följer skolan förändringar inom elteknikbranschen. På så sätt kan man snabbt och obyråkratiskt anpassa utbildningen till arbetsmarknadens krav och önskemål.

På Bruksgymnasiet får du en modern, individanpassad och lugn utbildning i nya, fräscha lokaler under handledning av kunniga och engagerade lärare.

Bruksgymnasiets elever i lönetoppen!

"Sveriges bästa gymnasieutbildningar - om du vill tjäna pengar"

19 januari 2011 publicerade Aftonbladet statistik från Svenskt Näringsliv och SCB, som rankat Sveriges gymnasieutbildningar baserat på inkomst fem år efter studenten.

Bruksgymnasiet kan stolt meddela att elever från skolans elprogram hamnade på andra plats i Sverige med en snittårslön på 358 600kr.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Elteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Uppsala. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
Mejladress: gymnasieantagningen@uppsala.se

Certifiering

ETG

ETG

ETG är en certifiering utfärdad av Elbranschens centrala yrkesnämnd. Med en ETG-certifiering kvalitetssäkras både elevens kunskap och praktikperiod

Läs mer om ETG här!

Certifiering

ETG

ETG

ETG är en certifiering utfärdad av Elbranschens centrala yrkesnämnd. Med en ETG-certifiering kvalitetssäkras både elevens kunskap och praktikperiod

Läs mer om ETG här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Bruksgymnasiet

Bruksgymnasiet – vi lyckas tillsammans!

Vårt mål är att ge dig bästa möjliga förutsättningar att lyckas med dina studier, utveckla dig själv och förbereda dig inför framtiden.  Vi har skickliga, engagerade lärare och ett starkt elevhälsoteam som hjälper dig att nå dina mål – varje...


Läs mer om Bruksgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Bruksgymnasiet

Gymnasievägen 1
747 40 Gimo

 Visa telefonnummer
www.bruksgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om El- och energiprogrammet, Elteknik från Bruksgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Bruksgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information