Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Fundering om dans i gymnasieskolan.

30 aug 2017
FRÅGA
Hej! Jag har bara en snabb fråga. Är väldigt intresserad av dans och vill 100% gå dansgymnasium. Jag upplever dock att många gymnasium i Sverige inte passar mig då det är mycket musikaldans och teaterdans medan jag gillar commercial. Undrar bara ifall ni har tips på någon skola (utländska förslag godtas även gärna)!

Svar:

31 aug 2017

Hej, 

Det finns en dansinriktning på Estetiska programmet som kanske kan vara intressant för dig, du kan till exempel få lära dig att dansa jazz, balett, modern dans och streetdance. Jag förstår att du hellre vill rikta dig in på en viss dansstil men utbudet av dansstilar beror på vad gymnasieskolan kan erbjuda. Oftast finns det flera att välja mellan och du kan kontakta skolorna du är intresserad av för att se vilka dansstilar de erbjuder och om det finns något där som passar just din stil! Vissa skolor erbjuder även dans och andra estetiska ämnen inom Naturvetenskapsprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet som en profil, eller som en idrottsutbildning där man då har dans flera gånger i veckan, oftast på en högre/avancerad nivå, här kan du se det: https://www.gymnasium.se/sok/skolor/idrottsutbildning-rig-niu-dans/a160-c448. Här kan du läsa lite mer om dans i gymnasieskolan samt se vilka skolor som kan erbjuda dessa program och inriktningar/profiler: https://www.gymnasium.se/sok/dans. 

Det kan även finnas flera skolor utomlands som erbjuder någon form av dansundervisning eller där du kan kombinera studier med dans t.ex. via ett high school år där man erbjuder dans som en del av studierna. Här kan du se gymnasieskolor utomlands och du kan själv välja ort och söka på vissa nyckelord. Då kan du kontakta skolorna för att se om de erbjuder det du letar efter! https://www.gymnasium.se/sok/gymnasium-utomlands och https://www.gymnasium.se/sok/utbytesar-high-school. 

Lycka till! /Aranja, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information