Så blir du en teknisk specialist

Teknikprogrammet Naturvetenskapsprogrammet Har du ett stort intresse för teknik, fordon och transport? Då kan teknisk specialist vara ett yrke som passar dig. För att bli en teknisk specialist behöver du vara civilingenjör i grunden. Det är en utbildning på universitets- och högskolenivå. Under gymnasiet är det därför en bra idé att gå ett högskoleförberedande program.

Teknisk specialist - hitta utbildning på:

Teknikprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet

Hur blir man en teknisk specialist?

Har du ett stort intresse för teknik, fordon och transport? Då kan teknisk specialist vara ett yrke som passar dig.

För att bli en teknisk specialist behöver du vara civilingenjör i grunden. Det är en utbildning på universitets- och högskolenivå. Under gymnasiet är det därför en bra idé att gå ett högskoleförberedande program. Naturvetenskapsprogrammet eller teknikprogrammet är bra val av gymnasieprogram då de ger dig behörighet till civilingenjör. 


Vad är det bästa med att vara teknisk specialist, Rovian?

Möt vår ambassadör Rovian som jobbar som teknisk specialist inom järnvägsbranschen!

Läs intervjun


Vad gör en teknisk specialist?

Att vara en teknisk specialist innebär att du arbetar med teknik- eller produktionstekniska frågor till fordon. Det kan vara pendeltåg, tunnelbana eller liknande. projekt och är en hjälpande hand till projektledaren. Du är med och löser tekniska problem och hjälper till med produktframtagning.

Du är specialist inom ditt område och medverkar till att erfarenheter förs vidare i verksamheten du jobbar på. Som en teknisk specialist är du uppdaterad i trafikverkets metoder, arbetssätt och rutiner. 

Framtidsutsikter för en teknisk specialist

Enligt Arbetsförmedlingen finns det stora möjligheter till arbete inom ett år och mycket stora möjligheter till arbete inom fem år.


Källa: Arbetsförmedlingen, järnvägsjobb.se


Lönestatistik för en teknisk specialist

48 400 kr/månad

Statistiken hämtas från SCB:s lönesök, siffror från 2022


Järnvägsjobb drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS, som är järnvägsbranschens gemensamma arena för samarbete kring för utbildningar och attraktivitet. JBS jobbar för att järnvägsbranchen ska ha utbildad och kompetent personal som är redo för framtidens utmaningar.

Järvägsjobb


Tillbaka till Järnvägsjobb


Annonser