Så blir du projektledare inom järnväg

Om du vill bli projektledare inom järnväg är teknikprogrammet eller naturvetenskapsprogrammet ett bra val för dig. Efter gymnasiet kan du bland annat studera till ingenjör på universitet eller högskola.

Så blir du projektledare inom järnväg – hitta en utbildning på:

Teknikprogrammet

Så blir du projektledare inom järnväg på gymnasiet

Om du vill bli projektledare inom järnväg är teknikprogrammet ett bra val för dig. Efter gymnasiet kan du bland annat studera till ingenjör på universitet eller högskola. 


När du söker jobb är fördelaktigt om du har erfarenhet inom bland annat infrastruktur, som järnvägsprojekt, har körkort samt arbetslivserfarenhet som ledare.

Letar du efter universitets- eller högskoleutbildning? Här hittar du utbildningar till inom järnväg på universitets- och högskolenivå.

Vad gör en projektledare inom järnväg?

En projektledare inom järnväg planerar, leder och genomför projekt. Det ligger på projektledaren att se till att arbetet flyter på. Projektledaren ska även uppmuntra de som arbetar med projektet att tänka kreativt och se till att de trivs med arbetet. Det är även viktigt att ha en tydlig plan som projektledare så att alla förstår arbetets mål. Projektledare ska även skapa en tidsplan samt se till att den hålls. 

Källa: Trafikverket, järnvägsjobb.se


Bra val av gymnasieprogram:« Tillbaka till Yrkesguidens startsida
« Alla yrken A–Ö


Järnvägsjobb drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS, som är järnvägsbranschens gemensamma arena för samarbete kring för utbildningar och attraktivitet. JBS jobbar för att järnvägsbranschen ska ha utbildad och kompetent personal som är redo för framtidens utmaningar.

Järvägsjobb


Annonser