Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Så blir du lagerarbetare

Hur blir man lagerarbetare på gymnasiet? Vad gör en lagerarbetare? Här kan du läsa mer om yrket lagerarbetare, lön och hur du ska välja i gymnasiet.

Lagerarbetare – Hitta utbildning här

Fordons- och transportprogrammet

Hur blir man lagerarbetare på gymnasiet?

Om du vill jobba som lagerarbetare efter gymnasiet är en passande utbildning att läsa Fordons- och transportgymnasiet med inriktning Godshantering. Du kan börja jobba som lagerarbetare direkt efter gymnasiet.

Vad gör en lagerarbetare?

Som lagerarbetare arbetar du med att lossa gods för att det effektivt ska flyttas vidare till olika butiker och kunder. Arbetsuppgifterna kan variera beroende på var du arbetar. Om du exempelvis arbetar inom industrin kan det röra sig om bildelar, medan det i detaljhandeln handlar mer om livsmedel.

Din uppgift är att ta emot varor när de anländer och kontrollera att det är rätt produkt och rätt mängd som levererats. Skulle något fattas eller vara fel gör du en anteckning om detta eller kontaktar leverantören direkt. Varorna märker du med dataetiketter och allt som oftast är det du själv som placerar in varorna på rätt plats med hjälp av en truck.

I de lager som är helautomatiserade sköter lagerarbetaren alla uppgifter själv med hjälp av en dator. Produkterna kommer då in till lagret via automatiska band. Lagerarbetaren registrerar då produkterna och datorn letar upp ledig lagerplats dit produkter automatiskt lyfts med hjälp av kranar.

Att arbeta som lagerarbetare kombineras ofta med andra arbetsuppgifter som montering eller försäljning över disk.

Framtidsutsikter för lagerarbetare

Enligt Arbetsförmedlingens bedömning kommer det vara hård konkurrens om jobben för lagerarbetare det kommande året. Det finns många jobb att söka, men samtidigt är det många som konkurrerar om tjänsterna.

Lönestatistik för Lager- och terminalpersonal

28 800 kr/månad 

Statistiken hämtas från SCB:s lönesök, siffror från 2020


Bra val av gymnasieprogram:

« Tillbaka till alla yrken inom Transport
« Tillbaka till Yrkesguidens startsida
« Alla yrken A–Ö


Annonser