Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Så blir du housekeeping manager

Vill du leda teamet som säkerställer att varje hotellrum är perfekt? Som housekeeping manager skapar du enastående gästupplevelser genom ditt engagemang för renlighet och service!

Housekeeping manager – hitta utbildning på:

Hotell- och turismprogrammet

Hur blir man housekeeping manager på gymnasiet?

För att bli housekeeping manager rekommenderas Hotell- och turismprogrammet. Under utbildningen får du en bred förståelse för hotellbranschen, inklusive städ- och underhållsrutiner, service och ledarskap. Du lär dig om hur man effektivt organiserar och leder ett team, hanterar inventarier och säkerställer hög standard på renlighet och service.

Utbildningen innefattar både teoretiska kurser och praktiska moment, inklusive praktik där du får erfarenhet från verkliga arbetsmiljöer. Dessutom ger utbildningen högskolebehörighet, vilket innebär att du kan vidareutbilda dig inom exempelvis hotell- och restaurangledning eller något helt annat. Med Hotell- och turismprogrammet får du en stark grund för att börja din resa mot en framgångsrik karriär som housekeeping manager!

Vad gör en housekeeping manager?

Som housekeeping manager har du en nyckelroll inom hotellbranschen. Du ansvarar för att leda och koordinera städpersonalen så att alla rum och gemensamma utrymmen är rena och fräscha.

Din arbetsdag börjar med att organisera dagens uppgifter, fördela arbetsuppgifter och se till att alla har de resurser de behöver för att utföra sitt arbete effektivt. Du inspekterar rum, hanterar gästförfrågningar och ser till att alla städrutiner följs. Dessutom håller du koll på lager av städmaterial och säkerställer att allt är påfyllt och organiserat. Din roll innebär också att utbilda ny personal, motivera teamet och hantera eventuella klagomål från gäster.

Att vara housekeeping manager kräver ett öga för detaljer, utmärkt organisationsförmåga och en passion för att skapa en trivsam och inbjudande miljö för gästerna.

Framtidsutsikter för housekeeping managers

Framtidsutsikterna för housekeeping managers är mycket goda, särskilt med den ständigt växande hotell- och turismindustrin.

Med erfarenhet kan du avancera till högre positioner inom hotell-ledning eller specialisera dig på större anläggningar och destinationer. Det finns även möjligheter att arbeta internationellt då dina färdigheter och erfarenheter är eftertraktade över hela världen.

Lönestatistik för Hotellreceptionister m.fl.

27 600 kr/månad 

Statistiken hämtas från SCB:s lönesök, siffror från 2022


Bra val av gymnasieprogram:


« Tillbaka till alla yrken inom Hotell, restaurang och resor
« Tillbaka till Yrkesguidens startsida
« Alla yrken A–Ö


Annonser