Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Hitta en grafisk utbildning

Här har vi samlat information och listat de många utbildningar som finns i den grafiska branschen. Hitta den utbildning som passar dig bäst!

Sunne Gymnasieskola SG/Broby

Grafisk produktion inom det Industritekniska programmet

Grafisk produktion inom det Industritekniska programmet är ett yrkesförberedande program som ger möjligheten till spännande jobb efter examen. Programmet ger dessutom grundläggande högskolebehörighet.

Efter utbildningen finns det möjlighet att direkt gå ut i välbetalda jobb inom tryckindustrin. Denna utbildning kan du söka var du än bor i Sverige

Läs mer om utbildningen 

Viskastrandgymnasiet Borås

Industritekniska programmet – Grafisk Teknik och design

Det här programmet är väldigt praktiskt inriktat och gör dig till expert på allt som gäller trycksaker, från idé till färdig produkt. Du får kunskap om hela tryckprocessen och lär dig förarbete (det som också kallas prepress), om olika trycktekniker och om den viktiga efterbehandlingen. Du får arbeta med olika material och lära dig vilka metoder och tekniker man kan använda sig av. Skolan har utrustning av högsta kvalitet som gör att du får en yrkesförberedande utbildning som snabbt kan leda till jobb.

Läs mer om utbildningen 

Övriga landet

Även om det inte finns en utbildning specifikt utformad för den grafiska branschen där du bor finns mängder av tekniska program på gymnasiet som förbereder dig för ett kul jobb. Läs mer om de olika programmen nedan och hitta de som finns på en skola nära dig.

El- och energiprogrammet med inriktning automation 

Industritekniska programmet 

Estetiska programmet inriktning bild och form 

Teknikprogrammet 


Startsida Utbildningar | Yrken


Bakom initiativet Grafx står Grafiska Yrkesnämnden, ett samarbete mellan Grafiska företagen och GS-facket. Organisationen arbetar för att säkra tillgången av rätt kompetens för arbetsmarknaden och skapa jobb för unga.


    Yrkesguidens startsida


Annonser