Visa gymnasium.se som: Mobil

Så blir du butikschef

Så blir du butikschef

Butikschef – Hitta utbildning på:

Ekonomi  Handel

Hur blir man Butikschef på gymnasiet?

Som butikschef är det viktigt att ha bra kunskaper i administration och ekonomi. Du bör även ha kunskaper i ledarskap samt veta hur man kan jobba med att marknadsföra sitt företag.

En bra grundutbildning på gymnasiet är därför handels- och administrationsprogrammet med inriktning handel och service. På ekonomiprogrammet får du kunskaper i marknadsföring, redovisning samt organisation, kunskaper som är bra att ha som butikschef. 

Vad gör en Butikschef?

Som butikschef kommer du förutom att jobba som säljare även att ha det övergripande ansvaret. Det innebär att det är du som fördelar arbetsuppgifter, sätter schema, håller i möten samt coachar och inspirerar dina kollegor. jag säljare i butiken. Jag jobbar även med att fördela arbetsuppgifter, sätta scheman, hålla möten, Du kommer att ha ansvar för butikens ekonomi samt lager.

Framtidsutsikter för Butikschef

Enligt Arbetsförmedlingen kommer konkurrensen om jobb som butikschef att vara stor i framtiden.

Källa: Arbetsförmedlingen


Bra val av gymnasieprogram:


« Tillbaka till alla yrken inom Försäljning, inköp och marknad
« Tillbaka till Yrkesguidens startsida
« Alla yrken A–Ö


Senast uppdaterad: 13 mar 2020

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2020-03-11

Så blir du mäklare

Mäklare – Hitta utbildning på: Samhäll  Natur  Handel* * Kräver extra kurser för behörighet För att bli mäklare krävs en eftergymnasial utbildning på högskola eller universitet. Därför kan det vara smart att välja ett högskoleförberedande gymnasieprogram till exempel Samhällsvetenskapsprogrammet (SA) eller Naturvetenskapsprogrammet (NA).
Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-03-11

Yrken efter Handels- och administrationsprogrammet

Handels- och administrationsprogrammet är ett bra val för dig som vill arbeta inom områden som service, handel eller administration efter gymnasiet. Det är ett yrkesprogram, vilket betyder att du blir förberedd för att börja arbeta direkt efter gymnasiet. Det är viktigt att komma ihåg att du alltid har möjlighet att läsa kurser för att bli högskolebehörig även på yrkesprogram.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-03-11

Så blir du marknadsassistent

Marknadsassistent – Hitta utbildning på:  Ekonomi  Estet  Handel IB  Samhäll Som marknadsassistent bör man minst ha gymnasieutbildning, ett bra val är till exempel Ekonomiprogrammet. De flesta arbetsplatser kräver även en högskoleutbildning i till exempel Marknadsföring, Ekonomi eller Medie- och kommunikationsvetenskap. Arbetet som marknadsassistent är mycket varierande och krä ...
Läs mer