Visa gymnasium.se som: Mobil

Så blir du bilrekonditionerare

Så blir du bilrekonditionerare

Bilrekonditionerare – Hitta utbildning här

Hur blir man bilrekonditionerare på gymnasiet?

Bilrekonditionerare kan du börja arbeta som direkt efter gymnasiet då det inte förutsätter någon högre utbildning vid separata lärosäten utan utbildningen sker oftast direkt på arbetsplatsen. Väl förberedande för yrket är att ha studerat på någon av inriktningarna på Fordons- och transportprogrammet för att ha bra kunskap om fordon och personbilar. Att inneha ett B-körkort är ett krav för att arbeta inom yrket.

Vad gör en bilrekonditionerare?

Som bilrekonditionerare så arbetar du med fordonsvård vilket innefattar städning, rengöring, vaxning, polering och enklare reparationer av olika fordon och personbilar. Det handlar om rengöring och uppfräschning av både insidan och utsidan på bilar. Rengöringen kan behövas på grund av vanligt slitage men även på grund av olika skador orsakat av till exempel brand eller vatten, vilket är omfattande arbeten som kan ta flera dagar att utföra klart.

Inom yrket träffar du många kunder konstant vilket innebär att du bör vara serviceinriktad och social. Bilrekonditionerare arbetar oftast på bilfirmor, försäkringsbolag, biluthyrningsföretag eller service- och reparationsanläggningar för fordon.

Framtidsutsikter för bilrekonditionerare

Arbetsförmedlingen har ingen information om yrkesprognoser för yrket som bilrekonditionerare.

Källa: Arbetsförmedlingen

Lönestatistik för Bilrekonditionerare, fönsterputsare och övriga rengöringsarbetare

25 100 kr/månad 

Statistiken hämtas från SCB:s lönesök, siffror från 2017


Bra val av gymnasieprogram:


« Tillbaka till alla yrken inom Sanering & renhållning
« Tillbaka till Yrkesguidens startsida
« Alla yrken A–Ö


Senast uppdaterad: 13 mar 2020

Bästa vägen till drömjobbet

Som färdigutbildad kommer du snabbt ut i arbete, för här behövs fler kvalificerade medarbetare. Välkommen till din spännande framtid!