Svensk gymnasieutbildning utomlands

Svensk gymnasieutbildning utomlandsAllmänt om svensk gymnasieutbildning utomlands

Svensk gymnasieundervisning bedrivs i olika länder runt om i världen för att barn till svenskfödda föräldrar ska ha möjlighet att gå en svensk utbildning. Det gör det möjligt för dig som elev att kunna flytta tillbaka till Sverige med dina föräldrar och fortsätta studera på en svensk gymnasieskola efter att du har bott utomlands. Skolorna är också till för att underlätta för elever som vill kunna flytta tillbaka till Sverige för att studera eller arbeta. Det är också ett sätt för eleverna att behålla det svenska språket, kulturen och närheten till Sverige.

Det finns flera valmöjligheter för elever att läsa en svensk gymnasieutbildning utomlands. Här är en lista över de former av svensk utbildning utomlands som elever kan välja på enligt Skolverket:

Senast uppdaterad: 26 jan 2016