Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Gymnasium i Borlänge

Gymnasium i Borlänge - hitta din utbildning!

Drömmer du om att studera i mysiga Dalarna? Musik- och festivalstaden Borlänge ligger i centrala Dalarna och är känt för sitt rika kulturliv, vackra natur och närheten till skidåkning. En vacker stad med trevlig folk!
Visar 1-20 av 23 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar program i sökresultatet.
  • = Riksintag
Visar 1-20 av 23 träffar
1
2

Borlänge bjuder på kultur, evenemang och glädje

I Borlänge har du möjlighet att uppleva många olika saker. Det finns gott om kultur och fritid i staden. Borlänge satsar på upplevelse, glädje, lek, motion och känslor och gemenskap. Det är några av staden värderingar som de vill leva upp till.

Gymnasium i Borlänge

I Borlänge erbjuds utbildning från förskola till högskola och framför allt gymnasieskolor. Det finns både fristående gymnasieskolor och kommunala gymnasium i Borlänge. Det finns ett brett urval av gymnasium och gymnasieprogram i Borlänge. Både högskoleförberedande program och yrkesförberedande program. Alla gymnasium i Borlänge har målet att förbereda alla stadens elever till fortsatta studier eller arbete. Skolan och lärandet är präglat av trygghet, delaktighet, flexibilitet och alltid ha eleven och elevens lärande i centrum. Gymnasium i Borlänge har ett stort samarbete med både högskolor och näringsliv för att förbereda eleverna på bästa sätt.

Peace & Love festivalen

Peace & Love festivalen har satt Borlänge på kartan och år 2009 och 2010 blev festivalen Sveriges största festival med 42 000 sålda biljetter. Under festivalen fördubblar Borlänge sitt invånarantal. Peace & Love bjuder på många stora artister under festivalen. Detta lockar många elever som går på ett gymnasium i Borlänge.

Sport och upplevelser i Borlänge

I Borlänge finns det mycket att uppleva och upptäcka. Året runt finns det massor med saker att göra. Sport, musik, kultur och vacker natur. På vintern kan du åka skridskor på välplogade skridskobanor, det finns gott om utförsåkning och längdskidsport med mycket vildmarkskänsla. Det är perfekt för dig som är intresserad av skidåkning och natur och vill gå på ett gymnasium i Borlänge. Vill du shoppa finns Dalarnas största köpcentrum, Kupolen. Det finns dessutom gott om sevärdheter som museum och gruvor.

Plugga vidare i Borlänge

Om du vill studera vidare efter ett gymnasium i Borlänge finns Högskolan Dalarna. Högskolan har inriktning teknisk, administrativ, ekonomisk och social utbildning.

Jämför dina favoriter
Reportage
"Det bästa med Rytmus Borlänge ä...
Rytmus Borlänge

Lovisa Pettersson är 18 år och går sista året på Rytmus Borlänge med inriktningen instrument/sång. Hon berättar hur det är att gå på skolan och hon ger sina bästa tips inför gymnasievalet.

Läs mer
Julia om estetiska programmet

I den här intervjun berättar vår designelev Julia om vad man får göra på Estetik och media, estetiska programmet.

Läs mer
Marianna pluggar på Rytmus

Marianna Winther Nagata flyttade till Rytmus i Malmö från Färöarna. Nu ser hon fram emot livet efter studenten för att syssla med musik.

Läs mer
Adam läser teknik på NTI

Gillar du teknik, matte och fysik? I den här intervjun berättar Adam om hur det är på teknikprogrammet och ger sina bästa tips inför gymnasievalet.

Läs mer
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information