Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Yrkesgymnasiet Stockholm
Programinformation
Stockholm
Fordons- och transportprogrammet

Film

På Yrkesgymnasiet Stockholm tillbringar du halva din studietid på en arbetsplats tillsammans med en duktig handledare. Detta är skolan för dig som vill lära dig ett yrke från grunden och komma snabbt ut i arbetslivet efter studenten!

Om utbildningen

Fordons- och transportprogrammet på Yrkesgymnasiet Stockholm

På Fordons- och transportprogrammet på Yrkesgymnasiet i Stockholm kan du utbilda dig till fordonstekniker. Om du är intresserad av allt som rullar och av framtidens teknik, då är det här en gymnasieutbildning som passar med dina intressen.

Modern utbildning om fordon

Du får lära dig om den utveckling som kommer ske i framtiden i fordonsbranschen på Fordons- och transportprogrammet på Yrkesgymnasiet. Du får lära dig om motor- och fordonsteknik, elektronik, underhåll och service. Att bemöta kunder på ett bra sätt är viktigt i jobbet som mekaniker och tekniker och därför får du även lära dig om detta område. Andra inslag är servicekänsla, försäljning och social kompetens. Yrkesgymnasiet ger dig också möjlighet att få ett startpaket för att ta körkort. Detta är väldigt värdefullt då jobbet som fordonstekniker ofta kräver körkort.

Jobb efter gymnasiet

Efter gymnasieutbildningen är du anställningsbar direkt som fordonstekniker och det är goda möjligheter till jobb för detta yrke. Du kan arbeta som tekniker, mekaniker, bilelektriker, reservdelsspecialist, kundmottagare, däckmontör och bilplåtslagare.

Väljer du Svenska 2 och Svenska 3 i ditt individuella val samt utökar studieplanen med Engelska 6 får du grundläggande behörighet till högskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Som boende i samma kommun som Yrkesgymnasiet Stockholm söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Stockholm

Yrkesgymnasiet Stockholm

“På frisörsalongen där jag praktiserar får jag göra allt som kan erbjudas på en salong. Min handledare har alltid koll så jag gör allt rätt såklart. Salongen är nöjd med mig och jag har blivit tillfrågad om vidare jobb efter...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Stockholm

Flygfältsgatan 11
128 30 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.yrkesgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Personbil från Yrkesgymnasiet Stockholm, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Stockholm
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: