Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Handels- och administrationsprogrammet, Handel och service

Yrkesgymnasiet Sollentuna
Programinformation
Sollentuna
Handels- och administrationsprogrammet

Film

Yrkesgymnasiet Sollentuna är skolan för dig som vill komma snabbt ut i arbetslivet efter studenten. Här utbildas du inom ditt drömyrke och får praktisk erfarenhet - minst halva utbildningen består av praktik på en arbetsplats.

Om utbildningen

Handels- och administrationsprogrammet, Handel och service på Yrkesgymnasiet

Brinner du för sälj? Är du en handlingskraftig person med intresse för affärer? Vill du jobba i butik eller kanske starta eget i framtiden? På Handels- och administrationsprogrammet förbereds du för att arbeta inom handeln. Läs kurser inom marknadsföring och försäljning och bygg upp en bra kunskapsgrund för att kunna arbeta med sälj i framtiden. Jobbar du inom handeln ligger utmaningen i att få kunderna att känna sig nöjda med sin affär och på Yrkesgymnasiet i Sollentuna får du rätt förutsättningar för att kunna göra det på rätt sätt.

Modern utbildning till butikssäljare

Kundservice och försäljning är två huvudområden på Yrkesgymnasiets Handels- och administrationsprogram. Andra viktiga ämnesområden är entreprenörskap och företagsamhet då många som arbetar inom handeln driver egna företag. Under utbildningen får du användbara kunskaper inom säljteknik och praktisk marknadsföring. När du efter tre år lämnar Yrkesgymnasiet gör du det med en modern säljarutbildning i ryggen där du fått viktig branscherfarenhet och nyttiga företagskontakter. Du blir direkt anställningsbar som butikssäljare när du är klar med din utbildning.

Efter gymnasiet

Du kan börja arbeta inom handeln direkt efter gymnasiet, exempelvis som butikssäljare.För dig som vill läsa vidare finns det många vidareutbildningar på universitet/högskola som t ex Butikschefsprogrammet och Service Management.

Möjliga yrken

Att jobba inom handel innefattar en mängd olika arbeten, allt ifrån butiksarbete till specialistkompetens inom detaljhandel och ekonomi.

Högskolebehörighet

Genom att välja Svenska 3, 100p som en av kurserna i ditt individuella val så får du grundläggande behörighet till högskolan. 

Säljresa

För dig som läser Handels- och administrationsprogrammet väntar en resa vi till en storstad i Europa där målet är att se på säljrollen ur ett internationellt perspektiv.

Är du intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel och service, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Handels- och administrationsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Handels- och administrationsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Handels- och administrationsprogrammet, Handel och service

Som boende i samma kommun som Yrkesgymnasiet Sollentuna söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel och service så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Sollentuna

Yrkesgymnasiet Sollentuna

“Jag trivs jättebra på min praktikplats på Mekonomen. Jag får göra mycket mer än vad jag trodde och min handledare är jättetrevlig.” - Heidi Markland, Fordon- och transportprogrammet åk 3 Att alla elever upplever trygghet, trivsel och arbetsro är mycket...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Sollentuna och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Sollentuna

Djupdalsvägen 24-26
192 51 Sollentuna Sollentuna

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Handels- och administrationsprogrammet, Handel och service från Yrkesgymnasiet Sollentuna, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Sollentuna
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: