VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Yrkesgymnasiet Huddinge
Programinformation
Huddinge, Stockholm
VVS- och fastighetsprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-26
2023-05-11

Om utbildningen

VVS- och fastighetsprogrammet utbildar framtida yrkesproffs

Skulle du gilla att arbeta med bra flow? Tycker du om när allting flyter på? Skulle du uppskatta att vara efterfrågad? I så fall kanske VVS är branschen för dig. En rörmontör installerar rör och system som gör att vi kan duscha och tvätta. Och behovet är stort, så möjligheterna till jobb är goda!

Modern VVS-utbildning

Yrkesgymnasiets VVS- och fastighetsprogram med inriktning VVS ger dig en modern utbildning där du får viktiga branscherfarenheter och företagskontakter. Du får goda kunskaper i att utföra och underhålla VVS-installationer, och utvecklar dessutom dina kunskaper om material, system och processer inom VVS-installationer.

Under programmets gång får du också öva på din serviceförmåga, kreativitet, förmåga att leda och arbeta i projekt samt ditt entreprenörskap.

Körkort

Oftast krävs B-körkort för att kunna få jobb som VVS-rörmontör. Därför erbjuder Yrkesgymnasiet varje elev på programmet ett startpaket för körkort.

Efter gymnasiet

För att kunna bli anställd som lärling (vilket du är i cirka två år) krävs minst betyg E i yrkesämnen och i matematik, svenska och engelska. För att bli certifierad VVS-montör måste du även avlägga ett branschprov.

Högskolebehörighet

Genom att läsa Svenska 2 och Svenska 3 i ditt individuella val samt byta ut en programfördjupning mot Engelska 6 får du grundläggande behörighet till högskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Huddinge

Välkommen till Yrkesgymnasiet Huddinge!

”Det är väldigt lärorikt att vara på APL för att du får göra allt praktiskt. Det blir som en vana och du lär dig att bemöta människor – det gör du inte av att bara sitta i skolan.” – Clara Frosterus,...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Huddinge och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Huddinge

Regulatorvägen 21
141 49 Huddinge

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS från Yrkesgymnasiet Huddinge, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Huddinge
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information