Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

VVS- och fastighetsprogrammet

VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet

Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Är du händig och gillar att fixa och dona? Gillar du att lösa problem? Då är VVS- och fastighetsprogrammet med inriktning fastighet rätt val för dig! 

Här lär du dig hantera och sköta om olika tekniska system i byggnader, exempelvis värme och ventilation. Med denna utbildning i bagaget kan du börja jobba exempelvis som fastighetsskötare, fastighetstekniker och fastighetsvärd – viktiga yrken där du ansvarar för byggnaders inomhus- och utomhusmiljö. Vanliga arbetsuppgifter kan vara allt från att ta emot och hantera felanmälningar till att utföra reparationer. 

Mer än 50 % på en arbetsplats 

Vi på Yrkesgymnasiet är övertygade om att man lär sig bäst genom att jobba. Därför får du vara lärling på en arbetsplats mer än halva gymnasietiden. Detta kallas arbetsplatsförlagt lärande (APL) och är ett grymt sätt att lära dig yrket, få in en fot i branschen och knyta kontakter. 

Efter gymnasiet 

Du är direkt anställningsbar exempelvis som fastighetsskötare, fastighetstekniker och fastighetsvärd. 

Körkort 

Ett B-körkort gör dig mer anställningsbar. Därför erbjuder Yrkesgymnasiet varje elev på VVS- och fastighetsprogrammet ett startpaket för körkort. 

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Gävle

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Yrkesgymnasiet Gävle
Riggargatan 15
802 86 Gävle

Välkommen till Yrkesgymnasiet! 

Yrkesgymnasiet är skolan som utbildar morgondagens yrkesproffs. Genom ett effektivt upplägg där du dels är lärling på en arbetsplats, dels får yrkesanpassad undervisning i skolan får du alla förutsättningar för ett framgångsrikt yrkesliv – och det fort. Hela 9 av...

Läs mer om Yrkesgymnasiet Gävle och visa alla program.

Sponsrad