Introduktionsprogram

Yrkesgymnasiet Huddinge
Programinformation
Stockholm
Introduktionsprogrammet

Om utbildningen

Introduktionsprogrammet på Yrkesgymnasiet Huddinge

Riskerar du att inte bli behörig till gymnasiet? Du kan vara lugn – vi har en lösning för dig. Läs Programinriktat val eller Yrkesintroduktion för att kirra behörighet till gymnasiet eller komma ut på arbetsmarknaden.

Undervisning som är anpassad för dig

På Yrkesgymnasiet Huddinge finns det möjlighet för dig som inte är behörig till gymnasiet att läsa ett introduktionsprogram och därefter påbörja en yrkesutbildning. Du kan läsa en rad olika grundämnen och dessutom erbjuds ett flertal andra kurser. Oberoende vilket program du väljer får du hjälp med hur du ska strukturera studierna samt en sammanhållen skoldag. Lärarna på utbildningarna är oerhört duktiga och engagerade och finns alltid där när du behöver hjälp. Dessutom får du en helt egen mentor som stöttar dig under hela din utbildning. På det här sättet får du undervisning som är anpassad efter dig och dina behov. Mentorn hjälper dig även hålla koll på hur du ligger till i dina studier samt vad du behöver göra för att uppnå dina mål och de betyg du vill ha.

Läs om de olika introduktionsprogrammen här nedan:

Programinriktat val

Programinriktat val är undervisning riktad mot ett nationellt program. Målet är att du så snabbt som möjligt ska bli behörig till programmet i fråga. På Yrkesgymnasiet erbjuder vi dessutom en lärlingsliknande utbildning på det programinriktade valet, vilket betyder att du kommer att ha APL (praktik) under mer än hälften av din studietid. För att bli antagen till Programinriktat val ska du ha godkänt i svenska eller svenska som andraspråk och engelska eller matematik samt i minst fyra ämnen till, alternativt i engelska och matematik samt i minst tre ämnen till.

Yrkesintroduktion

Yrkesintroduktion passar dig som inte är behörig till Programinriktat val. Efter Yrkesintroduktion är målet att du ska kunna börja på ett yrkesprogram eller börja jobba. På programmet får du kombinera studier i skolan med praktik på en arbetsplats eller arbete i praktiklokalen. Utformningen av dina uppgifter baseras på vad du redan kan samt dina intressen, och en stor del av undervisningen är ämnesintegrerad. Yrkesintroduktionen är oftast uppbyggd så att du är i skolan två dagar i veckan och på praktik eller arbetar i praktiklokalen tre dagar i veckan.

Ansökan

Till Programinriktat val söker du via kommunens gymnasieantagning precis som alla andra program. För information om hur du söker Yrkesintroduktion är du välkommen att kontakta skolan genom intresseanmälningsformuläret nedanför.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogram

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Huddinge

Välkommen till Yrkesgymnasiet Huddinge!

”Det är väldigt lärorikt att vara på APL för att du får göra allt praktiskt. Det blir som en vana och du lär dig att bemöta människor – det gör du inte av att bara sitta i skolan.” – Clara Frosterus,...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Huddinge och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Huddinge

Regulatorvägen 21
141 49 Huddinge

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Introduktionsprogram från Yrkesgymnasiet Huddinge, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Huddinge
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information