Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogrammet

Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Södra Latins gymnasium

Språkintroduktionsprogrammet

På Södra Latins gymnasium erbjuder vi språkintroduktion med tre olika inriktningar; en grundläggande, en samhällsvetenskaplig och en naturvetenskaplig inriktning. Utbildningen är individuellt utformad men alla elever har sin bas i en klass utifrån inriktning.

Syfte

Huvudsyftet med utbildningen på språkintroduktionsprogrammet är att ge dig som nyligen anlänt till Sverige en utbildning med tyngdpunkt i det svenska språket med mål att inom ett till tre år gå vidare i gymnasieskolan eller till annan utbildning.

Innehåll

Som elev på språkintroduktionsprogrammet läser du svenska som andraspråk och, utifrån din individuella plan, upp till elva andra ämnen. Oavsett ämne så är ett övergripande mål med undervisningen att du som elev ska utveckla dina kunskaper i det svenska språket.

Ämnen och upplägg

Förutom svenska som andraspråk erbjuds du som elev att läsa följande ämnen fördelade enligt den preliminära timplanen nedan. Du får också undervisning i data.

Vi planerar för nivågruppering i matematik och engelska. Det kommer att finnas möjlighet att läsa in och få betyg i 12 ämnen under 1-3 år beroende på dina förkunskaper och förutsättningar. Undervisningen sker i grupper om ca 20 elever.

Om du är intresserad av att söka till oss, kontakta studie- och yrkesvägledaren på din skola.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Stockholm

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Södra Latins gymnasium
Skaraborgsgatan 14
11893 STOCKHOLM

Södra Latins Gymnasium

Södra Latin är en gymnasieskola som präglas av en kulturell profil och ett vetenskapligt förhållningssätt i en varm, trygg och välkomnande miljö. Respekten för varandra och rätten att vara sig själv värderar vi mycket högt på vår skola. Skolan har...

Läs mer om Södra Latins gymnasium och visa alla program.

Sponsrad