Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och energiprogrammet, Elteknik

Yrkesgymnasiet Huddinge
Programinformation
Stockholm
El- och energiprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2021-01-23
2021-01-30
2021-02-09

Film

På Yrkesgymnasiet i Huddinge lär du dig ett yrke från grunden. Du får göra mycket praktik och har bra möjligheter att komma direkt ut i arbetslivet efter studenten.

Om utbildningen

El- och energiprogrammet - utbildning till elektriker

Får du kraft av variation och vill ha stora valmöjligheter? Och gillar du teknik? Då är El- och energiprogrammet med inriktning Elteknik ett bra val för dig! Efter utbildningen kan du jobba som elektriker, med data-, TV- och distributionsnät, elanläggningar eller bli proffs på hissar och larm.

Bli en professionell elektriker

På El- och energiprogrammet på Yrkesgymnasiet Huddinge får du kunskap om att göra självständiga val gällande material, verktyg och liknande. Du får även lära dig om planering och utvärdering av det arbete du gör och överlag hur du blir en medveten och professionell elektriker. Dessutom får du veta mer om hur det fungerar inom teknologi och arbetsmiljö även internationellt. På detta sätt har du goda möjligheter att jobba även utomlands, speciellt då den svenska utbildningen förknippas med högt säkerhetstänkande.

Andra delar som ingår i utbildningen är att du får träna upp din kreativitet, entreprenörskap, serviceförmåga samt förmågan att arbeta i och leda projekt. B-körkort är många gånger väldigt viktigt för att få jobb inom branschen och Yrkesgymnasiet ser därför till att du erbjuds ett startpaket för körkort.

Efter din gymnasieutbildning

Efter gymnasiet kan du börja arbeta som lärling. Lärlingstiden är på 1 600 timmar, vilket är ett år. För att du ska kunna bli anställd som lärling krävs att du har:

• Lägst betyget E i alla ämnen
• Godkänt på ditt gymnasiearbete
• Godkänt resultat på elsäkerhetsprovet

Bli högskolebehörig

Läs Svenska 2 och Svenska 3 inom ditt individuella val och utöka studieplanen med Engelska 6 så får du grundläggande behörighet för att studera på högskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Elteknik

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Huddinge

Yrkesgymnasiet Huddinge

Välkommen till Yrkesgymnasiet Huddinge!

“Man är på väg mot det man vill bli och det är skönt att alla är schyssta.” - Emelie Hansson, Vård- och omsorgsprogrammet åk 1 Yrkesgymnasiet Huddinge har goda kommunikationsförbindelser och du hittar skolan i rymliga lokaler i centrala Flemingsberg. Skolan...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Huddinge och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Huddinge

Regulatorvägen 21
141 49 Huddinge

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om El- och energiprogrammet, Elteknik från Yrkesgymnasiet Huddinge, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Huddinge
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: