El- och energiprogrammet, Elteknik

Yrkesgymnasiet Huddinge
Programinformation
Huddinge, Stockholm
El- och energiprogrammet
Lärlingsutbildning

Om utbildningen

Utbilda dig till elektriker på Yrkesgymnasiet Huddinge

Får du kraft av variation? Attraheras du av stora valmöjligheter? Går du igång på teknik? Då är El- och energiprogrammet på Yrkesgymnasiet Huddinge ett bra val för dig! Efter utbildningen kan du jobba som elektriker samt med data-, TV- och distributionsnät, elanläggningar eller bli proffs på hissar och larm.

Bli professionell elektriker

Du som går på El- och energiprogrammet på Yrkesgymnasiet Huddinge får en utbildning där du lär dig att göra självständiga val om till exempel vilka verktyg och material du ska använda dig av. Du får även lära dig om planering och utvärdering av det arbete du gör och överlag hur du blir en medveten och professionell elektriker. Dessutom får du lära dig hur det fungerar inom teknologi och arbetsmiljö även internationellt. På detta sätt får du goda möjligheter att jobba även utomlands, speciellt då den svenska utbildningen förknippas med högt säkerhetstänkande.

Andra delar som ingår i utbildningen är att du får träna upp din kreativitet, entreprenörskap, serviceförmåga samt förmågan att arbeta i och leda projekt.

Körkort

B-körkort är många gånger väldigt viktigt för att få jobb inom branschen och Yrkesgymnasiet ser därför till att du erbjuds ett startpaket för körkort.

Efter din gymnasieutbildning

Du kan efter gymnasiet börja arbeta som lärling. Lärlingstiden är 1 600 timmar (1 år). För att kunna bli anställd som lärling krävs en gymnasieexamen om minst 2 250 poäng vilket innebär:

  • Lägst betyg E i svenska 1, engelska 5, matematik 1 och de programgemensamma ämnena
  • Godkänt gymnasiearbete
  • Godkända betyg i praktisk ellära samt elkraftteknik (B-auktorisation)

Högskolebehörighet

Genom att välja att läsa Svenska 2 och Svenska 3 inom ditt individuella val samt byta ut en programfördjupning mot Engelska 6 uppnår du grundläggande högskolebehörighet.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Elteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Huddinge

Välkommen till Yrkesgymnasiet Huddinge!

”Det är väldigt lärorikt att vara på APL för att du får göra allt praktiskt. Det blir som en vana och du lär dig att bemöta människor – det gör du inte av att bara sitta i skolan.” – Clara Frosterus,...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Huddinge och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Huddinge

Regulatorvägen 21
141 49 Huddinge

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om El- och energiprogrammet, Elteknik från Yrkesgymnasiet Huddinge, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Huddinge
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information