Visa gymnasium.se som: Mobil

Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Malung-Sälens gymnasieskola
Programinformation
Malung
Antal elever: 8 (år 1)
Handels- och administrationsprogrammet

Om utbildningen

Handel och service på Malung-Sälens gymnasieskola
Läs E-handelsgymnasiet på Malung-Sälens gymnasieskola

Här får du en bred utbildning som passar dig som är intresserad av e-handel, driva eget företag, service, marknadsföring, försäljning, handel och administration. Handels- och administrationsprogrammet med inriktning Handel och service kan du läsa som lärlingsutbildning på Malung-Sälens gymnasieskola. 

UF-företag och praktik

Under årskurs 2 får du möjlighet att starta och driva ett UF-företag (Ung Företagsamhet). Du har arbetsplatsförlagt lärande (ALP) minst 75 dagar under din studietid. Du kan välja mellan två olika inriktningar. Här kan du läsa mer om inriktningen Handel och service:

Inriktning Handel och service, e-handel

Här får du kunskap för att kunna bli en framgångsrik e-handelsinnovatör och bygga ditt eget företag. Utsikterna för framgång är enorma då e-handeln växer rekordartat i hela världen. Under dina tre år på utbildningen får du lära dig grunderna i grafisk kommunikation, marknadsföring och e-handel.

Läs som lärling

Du kan läsa utbildningen som en lärlingsutbildning, vilket betyder att du under halva din studietid är ute på arbetsplatsförlagt lärande (APL). På så sätt är du alltid uppdaterad på det senaste inom ditt yrkesområde. Ute på en arbetsplats får du förståelse vad som krävs inom yrket gällande yrkesskicklighet och social förmåga. Som lärling får du en unik möjlighet att lära dig ett yrke genom att kombinera studier i skolan med arbete på en arbetsplats. Du följer de rutiner och arbetstider som finns på arbetsplatsen och blir en naturlig medarbetare på arbetsplatsen. Du får en bra start för ditt kommande yrkesliv. 

Det är skolan som är ansvarig för din utbildning och den planeras i samråd med elev, vårdnadshavare, studie- och yrkesvägledare, programansvarig och din handledare på arbetsplatsen. Dina kontaktpersoner på skolan besöker dig med jämna mellanrum för att tillsammans med dig och din handledare diskutera dina arbetsuppgifter och kunskapsmål. De gymnasiegemensamma kurserna läser du på plats i skolan och dina yrkeskurser utförs på arbetsplatsen.

Efter att ha läst handel på Malung-Sälens gymnasieskola

De kunskaper du får på programmet är värdefulla i många yrken. Utbildningen ger dig fördjupade kunskaper för att kunna arbeta inom handels- och tjänsteföretag. Med dessa kunskaper får du möjligheter att arbeta inom till exempel marknadsföring, försäljning, inköp, butiksledning, butikskommunikation eller kundservice. Du får behörighet till yrkeshögskolan där du kan studera vidare inom exempelvis ekonomi, marknadsföring, turism och ledarskap.

Du kan få grundläggande behörighet till högskola/universitet genom att komplettera med Engelska 6 (100 p), Svenska 2 (100 p) och Svenska 3 (100 p).

Är du intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Handels- och administrationsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Handels- och administrationsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Som boende i samma kommun som Malung-Sälens gymnasieskola söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service så kommer skolan att kontakta dig.

Malung-Sälens gymnasieskola

Malung-Sälens gymnasieskola

Läs gymnasiet med skidor och snowboard på schemat

På Malung-Sälens gymnasieskola kan du träna snowboard och alpint under din gymnasietid eftersom skolan är ett Riksidrottsgymnasium inom alpin och snowboard samt freeski och har Nationell Idrottsutbildning inom snowboard och jibbskidor. Skolan erbjuder även Skidlärargymnasiet, som är en riksrekryterande särskild variant...


Läs mer om Malung-Sälens gymnasieskola och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Malung-Sälens gymnasieskola

Västra Bangatan 20
782 21 Malung

 Visa telefonnummer
sites.google.com Utbildningens hemsida

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Emmy
(4)
Trevlig skola med mycket bra och roliga/trevliga lärare. Dock inte alltid så bra ordning.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service från Malung-Sälens gymnasieskola, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: