Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogrammet

Carlforsska gymnasiet, i Västerås
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
17 april, 2024 18:00
(+ Läs mer )
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
17 april, 2024 18:00
(+ Läs mer )
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Introduktionsprogram på Carlforsska gymnasiet

Introduktionsprogrammen riktar sig till dig som inte ännu är behörig till de nationella programmen. Här står du som elev alltid i centrum och studierna läggs upp tillsammans med dig. Målet är att du ska kunna läsa vidare inom gymnasieskola, vuxenutbildning eller börja jobba efter din utbildning.  

Carlforsska IM erbjuder följande introduktionsprogram:

  • Individuellt alternativ
  • Individuellt alternativ, Fenix
  • Individuellt alternativ, Wegas
  • Språkintroduktion
  • Yrkesintroduktion Vård och Omsorg

Programinriktat val

Programinriktat val är för dig som efter grundskolan behöver ett eller två till godkända betyg i grundskoleämnen för att kunna börja på ett nationellt program.

Yrkesintroduktion

På yrkesintroduktion kombinerar du arbetsplatsförlagd utbildning med yrkesteori på skolan samt svenska, matematik och engelska. I tabellen ovan ser du vilka olika inriktningar du kan välja mellan.

Individuellt alternativ

Individuellt alternativ utgår från dina förutsättningar och behov, precis som namnet säger. Vi erbjuder flexibla lärmiljöer och kurser med individuellt schema. Tillsammans med din mentor och studieoch yrkesvägledare planerar du din individuella studieplan för din tid hos oss. Du som vill kan också välja gymnasiekurser. Du kan välja mellan grundskoleämnen och praktik. Du får självklart studie- och yrkesvägledning under din tid hos oss.

Fenix och WEGAS

Fenix och Wegas är en del av Individuellt alternativ men med olika specialiseringar. Fenix är ett alternativ för dig som vill ha ett individuellt och utökat stöd. Här får du tid att lära i din egen takt och på det sätt som passar dig. Du kan också välja att pröva arbetslivet genom praktik. Vi finns i egna lokaler bland småföretagen på Bäckby Park samt Vasagatan 65. Du läser olika ämnen med start där du befinner dig i ämnet och kan fördjupa dig i friskvård, musik eller kreativ verkstad. Vi har flera lärare per klassrum så du kan få den hjälp du behöver.

Wegas är en utbildning främst för elever med diagnoser inom autismspektrum. Vi planerar tillsammans vilka kurser, inriktningar eller program du vill läsa. Vi erbjuder såväl grundskolekurser som gymnasiekurser. Det finns även möjlighet att kombinera studierna med praktik.

Språkintroduktion

På Språkintroduktion får du som är nyanländ till Sverige lära dig svenska språket samtidigt som du läser in övriga grundskoleämnen eller gymnasieämnen beroende på din tidigare skolerfarenhet och mål med studierna. Målet är att du ska lära dig svenska så fort som möjligt för att kunna läsa en annan utbildning inom gymnasieskolan, vuxenutbildningen eller börja arbeta. Du kan läsa Språkintroduktion på flera av våra gymnasieskolor.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Västerås

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Västerås. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
Mejladress: gymnasieantagningen@vasteras.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Carlforsska gymnasiet
Sångargatan 1
72220 Västerås

Välkommen till Carlforsska gymnasiet!

På Carlforsska skolan möter du elever från många olika program. Det skapar en härlig mix på skolan och en känsla av att du kan vara dig själv. Med fler program och engagerade lärare får du här en skola full av...

Läs mer om Carlforsska gymnasiet och visa alla program.

Sponsrad