Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
25 januari, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 185,0
(medelvärde: 232,0)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
25 januari, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 185,0
(medelvärde: 232,0)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet

På Ekonomiprogrammet lär du dig hur ekonomiska system fungerar. Tillsammans diskuterar vi potentiella händelsekedjor och undersöker möjligheter att minska klyftor, skapa bättre förutsättningar och nå ekonomisk hållbarhet.

Här utbildar vi blivande ekonomer, jurister och företagare som är intresserade av företagens roll i samhällsutvecklingen. Under dina tre år får du både teoretisk och praktisk erfarenhet av ditt framtida yrke. Vi ger dig möjlighet att göra studiebesök på företag samt lyssna till föreläsare från universitet, rättsväsende och näringsliv, för att få en inblick i den verkliga arbetsmarknaden.

Inriktning Finans

Inriktningen Finans passar dig som vill fördjupa dig inom företagande, investeringar och finansmarknaden. Under utbildningen kommer du att lära dig grunderna inom företagsekonomi och ekonomistyrning samtidigt som du får förståelse för hur olika faktorer påverkar marknaden. Här får du både möjlighet att utveckla både din analytiska förmåga och tänka kreativt inom kurser i marknadsföring.

Inriktning Internationell ekonomi

Inriktningen Internationell ekonomi riktar sig till dig som är intresserad av ekonomi, handel och internationella ekonomiska frågor. Utbildningen ger dig kunskaper om hur man driver affärer över nationsgränser och hanterar kulturella skillnader och utmaningar. Under dina tre år kommer du få en inblick i hur du navigera och lyckas i den spännande världen av globala affärer och internationell ekonomi.

Inriktning Juridik - Kriminologi 

På inriktningen juridik - kriminologi får du öva ditt kritiska tänkande och lära dig bedöma juridiska problem. Här har du ekonomiämnet som grund men kommer även läsa ämnen som affärsjuridik och får fördjupa dig i rättsvetenskap. Den kriminologiska profilen genomsyrar hela din utbildning och du studerar rättspsykologiska förklaringar till varför vissa människor begår brott.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Tibble gymnasium campus Kista
Isafjordsgatan 30B
164 40 Kista

Tibble Campus Kista - eleven i centrum och lärandet i fokus

Tibble Campus Kista är en medelstor gymnasieskola i nyrenoverade lokaler mitt i ett av världens ledande IT-områden, Kista Science City. Här får du en gymnasieutbildning av högsta kvalitet som förbereder dig för högre studier och den framtida arbetsmarknaden. Genom våra...

Läs mer om Tibble gymnasium campus Kista och visa alla program.

Sponsrad