Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
23 januari, 2024 16:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
23 januari, 2024 16:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet passar dig som vill utveckla din förståelse för världen, samhället och människan. Programmet ger dig goda kunskaper i samhällskunskap, psykologi och sociologi. Dessutom läser du kurser som filosofi och moderna språk.

På programmet lär du dig vad som styr och påverkar världen vi lever i. Du studerar samhället ur svenska och internationella perspektiv samt fördjupar dig i demokrati, miljö, etik och genus.

I årskurs 3 får du testa på livet som entreprenör genom att starta och driva ett UF-företag. Under hela resan får du råd och stöttning av våra professionella UF-lärare.

Samhällsvetenskapsprogrammet ger bred behörighet till högskola och universitet – perfekt om du vill studera vidare efter gymnasiet.

Inriktning Beteendevetenskap

Här får du fördjupa dig i frågor som varför vi människor tänker och agerar som vi gör samt hur vi samspelar i grupp. Du stärker även dina färdigheter i kommunikation och ledarskap.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Växjö

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Thoren Business School Växjö
Regementsgatan 9
Växjö

Välkommen till Affärsgymnasiet! 

Är du intresserad av företagande? Vill du testa detta på gymnasiet samtidigt som du bygger kunskap och växer som människa? Då är Affärsgymnasiet rätt skola för dig.  Affärsgymnasiet värdesätter och kvalitetssäkrar kunskap – för det är kunskap som lägger grunden...

Läs mer om Thoren Business School Växjö och visa alla program.

Sponsrad