Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Fordons- och transportprogrammet, Transport

Täby Yrkesgymnasium
Programinformation
Stockholm, Täby
Antal elever: cirka 90 (.)
Fordons- och transportprogrammet
  • Antagningspoäng: 82,5
    (medelvärde: 161,1) * statistik från 2019/20
Fordons- och transportprogrammet, Transport

Om utbildningen

Läs Transport - yrkesförarutbildning inom gods på Täby Yrkesgymnasium (lärlingsutbildning)

Under utbildningen lär du dig bland annat om godshantering och fraktbestämmelser i olika delar av världen. Under utbildningstiden får du möjlighet att ta B- ,C- och CE-körkort. Du får inblick i hur det är att vara yrkesförare inom exempelvis schakt och distribution.

Utbildningen ges i lärlingsform

Täby Yrkesgymnasium är en av två skolor i Sverige som bedriver transportutbildningen i lärlingsform. Det innebär att en stor del av din studietid är förlagd till praktik ute på företag.

Under ditt första år har du två teoretiska baskurser i fordon och transport och du kommer också att läsa in de flesta gymnasiegemensamma ämnena.

Under årskurs 2 och 3 förläggs delar av kurserna ute på företag. Väljer du transportutbildningen på Täby Yrkesgymnasium är du på praktik varannan månad och du utbildas på olika företag, minst 40 veckor under dessa två år. Din utbildade handledare på praktikplatsen har ett nära samarbete med skolans lärare så att du når kursmålen.

För dig som är under 20 år finns möjligheten att söka lärlingsbidrag på 1 000 kronor per månad.

Dina möjligheter efter utbildningen

Bristen på yrkesförare har de senaste åren varit stor och trenden ser ut att bestå. Det betyder att det är väldigt stora chanser att få jobb för den som sköter sin utbildning. Även inom storstadslänen finns en stor efterfrågan på välutbildade förare.

”Att vara fordonsförare är ett ganska fritt jobb…”

– För vissa är det en livsstil att köra långtradare. Vet att en del förare startat eget och rår sig själva. Kanske kan vara något i framtiden. Och då är det bra med rejäla kunskaper och inte bara ett körkort med CE på.

Elev

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Transport, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Transport

Som boende i samma kommun som Täby Yrkesgymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Transport så kommer skolan att kontakta dig.

Täby Yrkesgymnasium

Täby Yrkesgymnasium

Täby Yrkesgymnasium erbjuder utbildningar inom fordon och transport

Täby Yrkesgymnasium är en gymnasieskola som erbjuder utbildning inom fordon och transport. Skolan har en fot i verkligheten och fokus ligger på individen, vilket gör det möjligt att du som elev ska få en bra grund för en god fortsättning...


Läs mer om Täby Yrkesgymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Täby Yrkesgymnasium

Enhagsvägen 11
187 40 Täby

 Visa telefonnummer
www.tabyyrkesgymnasium.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Transport från Täby Yrkesgymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: