Visa gymnasium.se som: Mobil

Fordons- och transportprogrammet, Transport

Täby Yrkesgymnasium
Programinformation
Täby
Fordons- och transportprogrammet
Fordons- och transportprogrammet, Transport

Om utbildningen

Transport

Den här inriktningen är för dig som är intresserad av transportbranschen och vill köra tunga fordon. Under din utbildning får du möjlighet att pröva enligt Vägverkets krav för körkortsbehörighet B, C, CE och yrkesförarkompetens för godstransporter. Du kan i åk 2 istället välja bussförare med körkortsbehörighet D.

Du övningskör på skolan och studerar körteori från första dagen på din utbildning. Du får även körkort för truck.

På Täby yrkesgymnasium är detta en lärlingsutbildning från år 2. Det innebär att mer än hälften av utbildningen år 2 och 3 är förlagd till ett transport- eller bussföretag.

Du får bland annat kunskap om godshantering och vägtransporter i olika delar av världen och utbildningen kommer ge dig de kunskaper och färdigheter som krävs för att arbeta på ett serviceinriktat och säkert sätt.

”Att vara yrkesförare är ett ganska fritt jobb…”

– För vissa är det en livsstil att köra långtradare. Vet att en del förare startat eget och rår sig själva. Då är det bra med rejäla kunskaper och inte bara ett körkort med CE.

– Det bästa med mycket praktik, är att jag verkligen får känna på hur arbetslivet är. Här får jag också övningsköra, vilket hjälper mig att ta mig körkort snabbare.

Att vara yrkesförare är ett ganska fritt jobb, jag har ingen som står bakom mig och ger order. Och inte behöver jag sitta vid skrivbordet heller. Kanske lite ensamt ibland, men man har ju radion på för jämnan.

Elev

Efter utbildningen

I Sverige och internationellt finns en stor efterfrågan på förare och andra yrken i branschen. Chansen att få jobb är stor för den som fullföljer sin utbildning, och mångfalden inom branschens alla yrken gör att det finns jobb för många olika människor.

Besök gärna TYA, Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd, hemsida för mer information om branschen. 

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Transport, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Transport

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Transport så kommer skolan att kontakta dig.

Täby Yrkesgymnasium

Täby Yrkesgymnasium erbjuder utbildningar inom Fordon och transport samt Hantverksprogrammet Frisör, barberare och hår- och makeupstylist Täby Yrkesgymnasium är en gymnasieskola som erbjuder samtlig utbildning inom fordon och transportbranschen samt frisör, barberare och hår- och makeupstylist. Skolan har en fot...


Läs mer om Täby Yrkesgymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Täby Yrkesgymnasium

Enhagsvägen 11
187 40 Täby

 Visa telefonnummer
tabyyrkesgymnasium.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Transport från Täby Yrkesgymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information