Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Fordons- och transportprogrammet, Transport

Praktiska gymnasiet Skellefteå
Programinformation
Skellefteå
Antal elever: cirka 40 (.)
Fordons- och transportprogrammet
  • Antagningspoäng: 112,5
    (medelvärde: 145,8) * statistik från 2019/20

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Fordons- och transportprogrammet, Transport

Om utbildningen

Fordons- och transportprogrammet på Praktiska Gymnasiet Skellefteå

Vill du jobba som bussförare, lastbilsförare eller något annat inom fordons- och transportbranschen efter studenten? Då är ett passande val för dig att gå Fordons- och transportprogrammet med inriktning Transport.

Förbereder dig för roliga och varierade jobb

Under programmets gång får du se hur det är att arbeta i fordonsverkstad, både med händerna och med datorer. Du får lära dig de datasystem som är speciellt viktiga i fordons- och transportbranschen samt om servicebemötande. Annat som ingår är teknik som finns i olika fordon samt transporthantering. Överlag är Fordons- och transportprogrammet en bred utbildning och du blir förberedd för många roliga och varierade jobb att söka efter gymnasiet.

Inriktningen Transport

På Praktiska Gymnasiet Skellefteå kan du läsa inriktningen Transport, vilket är ett bra val om du är intresserad av logistik, transportsystem och trafikkunskap. När du är klar med utbildningen kan du bli bland annat bussförare eller lastbilsförare. De yrken som utbildningen leder till utmärks av snabb teknisk utveckling. Utbildningen utvecklar elevernas förmåga att till fortatt lärande i arbetslivet och till att ta ansvar för sin egen utveckling inom yrket. Praktiska Gymnasiet Skellefteå har mycket goda kontakter med fordonsbranschen. Eleverna utbildas till att erhålla B-C och E-körkort. 

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Transport, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Transport

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Skellefteå söker du till programmet via Gymnasieantagningen för Västerbottens län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: 922 81 Vindeln
Telefon: 0933-140 00 
E-post: gymnasieantagningen@vindeln.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Transport så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Skellefteå

Praktiska gymnasiet Skellefteå

Praktiska gymnasiet Skellefteå – För dig som vill göra praktik

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Skellefteå och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Skellefteå

Åsgatan 24
931 41 Skellefteå

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Transport från Praktiska gymnasiet Skellefteå, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: