Visa gymnasium.se som: Mobil

Fordons- och transportprogrammet, Karosseri & lackering

Täby Yrkesgymnasium
Programinformation
Stockholm, Täby
Fordons- och transportprogrammet
Fordons- och transportprogrammet, Karosseri & lackering

Om utbildningen

Karosseri och lackering

Denna inriktning ger kunskap i lackering av fordon samt diagnostik och reparation av karosser. På Täby Yrkesgymnasium är det här en lärlingsutbildning från år 2. Det betyder att mer än hälften av studietiden är förlagd till praktik ute på företag som utför reparationer av bilskador eller arbetar med lackering.

Under studietiden väljer du yrkesutgång mot Bilskadereparatör eller Billackerare.

Vid bilskadereparationer måste man ofta demontera delar av fordonet för att komma åt ordentligt – till exempel när karossen måste riktas, eller när huven och bagageluckan har skadats. Av den anledningen läser man även på denna inriktning de gemensamma kurserna i FT-programmet.

En lackerare utför i första hand med förarbetet till själva lackeringen – alltså spackla, slipa, lägga på primer osv. Känsla för färg och form är viktigt.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Karosseri & lackering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Karosseri & lackering

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Karosseri & lackering så kommer skolan att kontakta dig.

Täby Yrkesgymnasium

Välkommen till en skola med ambition!

Täby Yrkesgymnasium erbjuder utbildningar inom Fordon och transport samt Hantverksprogrammet Frisör, barberare och hår- och makeupstylist. Vi är ett mindre gymnasium där alla känner varandra och med god gemenskap och hög trivselfaktor, vilket är avgörande för framgångsrikt lärande. Vi arbetar...


Läs mer om Täby Yrkesgymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Täby Yrkesgymnasium

Enhagsvägen 11
187 40 Täby

 Visa telefonnummer
tabyyrkesgymnasium.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Karosseri & lackering från Täby Yrkesgymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information