COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Två elever på SRG Varberg

Välkommen till Sveriges Ridgymnasium i Varberg!

Sveriges Ridgymnasium har skolor i Svedala, Flyinge, Kungsbacka och Varberg. På skolan i Varberg sitter hopptraditionen i väggarna - staden har i flera decennier förknippats med hoppsport på såväl ponny som häst. I Varberg finns många SM-medaljörer, inom både lagsport och individuell tävlan. Många i Varberg satsar också på dressyr och Sveriges Ridgymnasium startade sin första skola här redan 2005. SRG Varberg finns på Kvarnagårdens Ridcenter tillsammans med Varbergs Ridklubb och Varbergs Ridskola.

Välutrustat ridgymnasium

Sveriges Ridgymnasium i Varberg erbjuder ordentligt med utrymmen för dig och din häst. Här finns bland annat två stallar med:

• 66 boxplatser
  • 2 karantänboxar
  • tillgång till två ridhus med måtten 23x60
  • utebanor både grus och gräs

Skolan i Varberg har en nyrenoverad matsal och ridhusen har utrustats med LED-belysning och den utvändiga fasaden är bytt.

APL

I din utbildning ingår arbetsförlagt lärande (APL) i minst 15 veckor och pågår under alla tre åren. Under din APL får du prova på att jobba ute på en arbetsplats tillsammans med en handledare. Sveriges Ridgymnasium har många samarbetspartners där du kan göra din praktik inom bland annat uppfödning, utbildning och försäljning av dressyr- och hopphästar. På SRG Varberg har du också möjlighet att göra praktik utomlands ute i Europa genom projektet Erasmus +.

Lärlingsutbildning

Du kan välja att läsa din utbildning som lärling med yrkesutgången hästskötare. Då har du mer praktik än på yrkesprogrammet. Du kan önska att vara lärling från åk 1, men skolan rekommenderar att bli lärling från åk 2 eller 3.

Hästen i fokus

I årskurs tre genomförs gymnasiearbetet som är en viktig del av utbildningen. Gymnasiearbetet består av flera moment, bland annat ett praktiskt stallprov och ett teoretiskt hästkunskapsprov. Efter utbildningen kommer du att ha mycket praktisk erfarenhet av ridning och hästskötsel och kan därför börja jobba direkt efter studenten. Vanliga yrkesutgångar är:

• Hästskötare
  • Ryttare
  • Ridinstruktör
  • Ungdomsledare

Ridgymnasium med många profiler

SRG i Varberg är certifierad för att bedriva Nationell Idrottsutbildning, NIU inom hoppning eller dressyr. Det innebär en möjlighet för dig att gå ett Naturbruksprogram med Hästinriktning, samtidigt som du gör en elitsatsning inom hästsport.

Övriga profiler/utbildningar på skolan är:

• Häst & Ridsport
  • GRUB
  • Samhällsprofil
  • Ekonomi & Management
  • Djursjukvård & Rehab

Är du intresserad och vill veta mer om Sveriges Ridgymnasium i Varberg, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Sveriges Ridgymnasium i Varberg

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Sveriges Ridgymnasium i Varberg.

Andel lärare med leg. och behörighet 2019/20

Kvarnagårdsvägen 2
43232 Varberg

www.ridgymnasium.nu

För att få mer information från Sveriges Ridgymnasium i Varberg, fyll i dina uppgifter:

Det finns inga recensioner än.