Naturbruksprogrammet, Hästhållning; SRG Djurvårdsprofil

Sveriges Ridgymnasium i Svedala
Programinformation
Svedala
Antal elever: cirka 90 (.)
Naturbruksprogrammet
  • Antagningspoäng: 90,0
    (medelvärde: 231,2) * statistik från 2022
SRG Djurvårdsprofil

Om utbildningen

SRG Djurvårdsprofil

Naturbruksprogrammet

Arbeta direkt som djurvårdare eller läs vidare med bred behörighet

SRG Djurvårdsprofil är för dig som vill arbeta med djursjukvård och har ett specialintresse för hästar.
Vår profil är specifikt inriktad på djursjukvård mot häst och kommer att göra dig attraktiv på arbetsmarknaden samt väl förberedd och behörig till Djursjukskötarutbildningen på SLU i Uppsala. Vi har valt att lägga till Samhällskunskap 1a2 som utökat program vilket ger dig en bredare särskild behörighet till flera utbildningar. Totalt läser du 2550p.

Utbildningen baseras precis som övriga profiler på Naturbruksprogrammet, vilket ger dig en bred yrkeskunskap inom djurhållning och häst. I utbildningen ingår även Jordbruksverkets D9-utbildning för häst, som är en grundläggande kurs i läkemedelshantering och ett krav för att du ska få utföra vissa moment i vård av djur. Med D9-examen blir du attraktivare på arbetsmarknaden och mer anställningsbar av kliniker och veterinärstationer direkt efter avslutad gymnasieutbildning.

Vår profil ger kunskaper om skador och sjukdomar hos häst samt om förebyggande vård och rehabilitering. I kursen Ridning och körning varvas teori med praktisk träning ur ett skadeförebyggande och rehabiliterande perspektiv. Under dina tre år får du även kunskaper om smittspridning och smittskydd. 

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning; SRG Djurvårdsprofil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Hästhållning; SRG Djurvårdsprofil

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Trelleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: S:t Nicolai plan 1, Postadress: Söderslättsgymnasiet, Gymnasieantagningen, Box 1008, 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 36 05
Mejladress: antagning@trelleborg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning; SRG Djurvårdsprofil så kommer skolan att kontakta dig.

Sveriges Ridgymnasium i Svedala

Välkommen till Sveriges Ridgymnasium i Svedala!

Vill du träna på en av Sveriges finaste ridanläggningar? Då ska du plugga på SRG Bökeberg, Svedala. Skolan ligger naturskönt i hjärtat av Svedala kommun med närhet till Skabersjö bokskog där det finns härliga ridvägar. Ridhuset som stod klart 2007...


Läs mer om Sveriges Ridgymnasium i Svedala och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Sveriges Ridgymnasium i Svedala

Bökebergs Arena
23394 Svedala

 Visa telefonnummer
www.ridgymnasium.nu

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 1 recensioner.

Elev

Mycket kommunikationsmissar mellan lärare och elever praktiskt. De teoretiska ämnena funkar bra. Hade önskat mer praktiskt med smådjur då alla som går djurvård vill bli smådjursveterinärer.

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Hästhållning; SRG Djurvårdsprofil från Sveriges Ridgymnasium i Svedala, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information