Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Hästhållning; SRG Samhällsvetenskaplig profil

Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 182,5
(medelvärde: 251,5)
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 182,5
(medelvärde: 251,5)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

SRG Samhällsvetenskaplig profil

SRG SAMHÄLLSVETENSKAPLIG PROFIL
Naturbruksprogrammet

Ger dig grundläggande samt särskild behörighet till högskola

SRG Samhällsvetenskaplig profil, är en bredare teoretisk utbildning och samtidigt en praktisk yrkesutbildning med många kurser i ridning och hästkunskap. Här läser du Svenska, Engelska och Matematik inom dina 2 500 poäng. Kurserna i Samhällskunskap och Historia ligger utanför ordinarie program, vilket innebär att du läser ett så kallat utökat program med 100p. Är du studie-motiverad och vill få med dig en bred behörighet, utan att ge avkall på ditt intresse för hästar och ridsport, är det här ett alternativ.

Du kommer att läsa 2600p, vilket ger dig i stort sett samma behörighetsnivå som från det högskoleförberedande Samhällsvetenskapliga programmet.

Teoristudierna varvas med praktiska moment. Här har du möjlighet att få den så kallade dubbla kompetensen d v s praktiska färdigheter inom naturbruk och bred behörighet för att läsa vidare på universitet eller högskola. Profilen finns på alla våra skolor.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning; SRG Samhällsvetenskaplig profil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Hästhållning; SRG Samhällsvetenskaplig profil

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Lund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: St Södergatan 47, Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Telefon: 046-359 50 00
Mejladress: antag@lund.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning; SRG Samhällsvetenskaplig profil så kommer skolan att kontakta dig.
Sveriges Ridgymnasium i Flyinge
Flyinge Kungsgård
247 29 Flyinge

Välkommen till Sveriges Ridgymnasium i Flyinge!

Flyinge är byn där det finns fler hästar än människor. Sveriges Ridgymnasium startade skolan på Flyinge hösten 2015 i samarbete med och belägen på Flyinge Kungsgård som är en av Sveriges tre riksanläggningar som ägs/förvaltas av Hästnäringens nationella stiftelse. På...

Läs mer om Sveriges Ridgymnasium i Flyinge och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4,1

Baseras på 14 recensioner
Skriv en recension
4/5
Lisa
11 jan 2023

Fin skola och bra förutsättningar för din satsning inom ridningen. Anläggningen är i proffsskick och skolhästarna är fina. Varierad ridning. När det är fint väder passar vi på a...

Carina Svensson
16 jan 2023
Tack Lisa för ditt fina omdöme av vår skola på Flyinge! Vi på SRG känner oss stolta öve...
Visa hela
5/5
Freja SRG21B
11 jan 2023

Det är bra lärare som är engagerade i sitt arbete. Man får lära sig massa inte bara från lektioner utan clinics, tävlingsdagar och aktivitetsdagar. Det är en bra profil där man ...

Carina Svensson
16 jan 2023
Tack Freja och vi på SRG är stolta över ditt omdöme om vår skola på Flyinge!
Sveriges Ridgymnasium
Visa hela
4/5
Elev åk 1 Flyinge
08 jan 2023

Utbildningen är rolig och lärorik. Man lär sig många nya saker som är intressanta och alla är trevliga på skolan. Jag tycker kurserna är bra. Vi ahr bra läare som undervisar tyd...

Carina Svensson
16 jan 2023
Härligt att hör att du trivs och lär dig intressanta saker på vår skola SRG Flyinge! S...
Visa hela
Sponsrad