Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Hästhållning; Samhäll

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
18 maj, 2024 11:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 85,0
(medelvärde: 227,7)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
18 maj, 2024 11:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 85,0
(medelvärde: 227,7)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

SRG Samhällsvetenskaplig profil

Naturbruksprogrammet, Hästhållning; Samhäll

Ger dig grundläggande samt särskild behörighet till högskola

Samhäll, är en bredare teoretisk utbildning och samtidigt en praktisk yrkesutbildning med många kurser i ridning och hästkunskap. Här läser du Svenska, Engelska och Matematik inom dina 2 500 poäng. Kurserna i Samhällskunskap och Historia ligger utanför ordinarie program, vilket innebär att du läser ett så kallat utökat program med 100p. Är du studie-motiverad och vill få med dig en bred behörighet, utan att ge avkall på ditt intresse för hästar och ridsport, är det här ett alternativ.

Du kommer att läsa 2600p, vilket ger dig i stort sett samma behörighetsnivå som från det högskoleförberedande Samhällsvetenskapliga programmet.

Teoristudierna varvas med praktiska moment. Här har du möjlighet att få den så kallade dubbla kompetensen d v s praktiska färdigheter inom naturbruk och bred behörighet för att läsa vidare på universitet eller högskola. 

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning; Samhäll, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Svedala

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Hästhållning; Samhäll

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Trelleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: S:t Nicolai plan 1, Postadress: Söderslättsgymnasiet, Gymnasieantagningen, Box 1008, 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 36 05
Mejladress: antagning@trelleborg.se

Reportage

Selma går naturbruksprogrammet på Sveriges Ridgymnasium Svedala

Sveriges Ridgymnasium Svedala

Selma är 17 år och går sitt andra år på Naturbruksprogrammet inriktning Hästhållning och Samhällsvetenskaplig profil på Sveriges Ridgymnasium Svedala. Läs intervjun där hon berättar varför hon valde sin utbildning, vad hon tycker om skolan, samt vilka karriär- och studiemöjligheter det finns efter studenten. 

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning; Samhäll så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Sveriges Ridgymnasium i Svedala
Bökebergs Arena
23394 Svedala

Välkommen till Sveriges Ridgymnasium i Svedala!

Vill du träna på en av Sveriges finaste ridanläggningar? Då ska du plugga på SRG Bökeberg, Svedala. Skolan ligger naturskönt i hjärtat av Svedala kommun med närhet till Skabersjö bokskog där det finns härliga ridvägar. Ridhuset som stod klart 2007...

Läs mer om Sveriges Ridgymnasium i Svedala och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4,1

Baseras på 16 recensioner
Skriv en recension
4/5
Samhällselev
07 apr 2024

Jag trivs på skolan. Bra undervisning och fina hästar.

4/5
Elev
05 apr 2024

Vi lär oss mycket men har kul under tiden. Det är det bästa. Man får den utbildningen man behöver för senare i livet men får också tre år med hästar och stall.

5/5
Minna Möllerstedt
05 apr 2024

Roligt och lär mig mycket!

Sponsrad