Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Fordons- och transportprogrammet, Personbilsmekaniker

Svalöfs gymnasium
Programinformation
Svalöv
Antal elever: cirka 160 (.)
Fordons- och transportprogrammet
  • Antagningspoäng: 92,5
    (medelvärde: 187,5) * statistik från 2021
personbilsmekaniker

Om utbildningen

Den senaste tekniken - internationella möjligheter

Intresserad av bilar, motorer och teknik? Tycker du om att använda både huvud och händer? Fordons- och transportprogrammet med inrikting personbil är en inriktning för dig som har ett intresse för bilar och motorer.

Den allt mer dator, el- och teknikinriktade utvecklingen i fordonsindustrin gör bilteknikerna till en kvalificerad yrkesgrupp. Vi har välutrustade, moderna verkstadslokaler samt engagerade och kompetenta lärare, vilket dagens avancerade fordon kräver. Bland fördjupningskurserna finns bland annat el- och hybridteknik.

Undervisningen sker med tydlig koppling mellan teori och praktik när du som elev introduceras i yrkesämnet personbilsteknik. Under utbildningen får du också branschkännedom och kunskap om fordon i samhället.

Vi har 15 veckors APL, arbetsplatsförlagt lärande, ute på riktiga verkstäder. Här finns det möjlighet att göra sin APL utomlands och få en inblick i hur det är att arbeta som bilmekaniker ute i Europa.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbilsmekaniker, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Personbilsmekaniker

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbilsmekaniker så kommer skolan att kontakta dig.

Svalöfs gymnasium

Välkommen till Svalöfs gymnasium!

På Svalöfs gymnasium utbildas varje år cirka 700 gymnasieelever och vuxenstuderande. På gymnasiet finns både yrkesförberedande, lärlingsprogram och högskoleförberedande program. Det finns egna djurstallar, verkstäder, körbanor, 300 hektar odlingsmark och en egen veterinärklinik. Skolan erbjuder Naturbruksprogram med inriktningarna lantbruk och...


Läs mer om Svalöfs gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Svalöfs gymnasium

Rönnebergsvägen 8
268 34 Svalöv

 Visa telefonnummer
www.svalov.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Personbilsmekaniker från Svalöfs gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information