Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

RIG / NIU

Idrottsprogrammet - Naturvetenskaplig profil

Sundsgymnasiet, i Vellinge
Ladda ner poängplan
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Idrottsprogrammet - Naturvetenskaplig profil

Idrottsprofilen vänder sig till dig som vill kombinera din utbildning på Ekonomiprogrammet eller Naturvetenskapsprogrammet med din idrott.

Du har en god kontakt med din idrottsförening och tränare och ett eget långsiktigt ambitiöst mål med ditt idrottande. Vi ger dig möjlighet att både träna och ha teoripass under skoldagen.

Vad erbjuder vi dig?

Vi erbjuder dig kursen Idrott och hälsa specialisering 1 och 2– då utövar du din egen sport med din ordinarie tränare och en handledare (idrottslärare) på skolan. Dessa kurser läses under årskurs ett och två vilket innebär att i årskurs tre läser du enligt "vanligt schema" och inga dagar för idrott finns på skoltid.

Idrottsprofilen betyder helt enkelt att du kan ägna mer tid åt din idrott samtidigt som du satsar helhjärtat på dina studier. Inom både idrottsprofilen och NIU-utbildningarna (golf, segling och ridsport) är de individuella valen dedikerade till idrottskurser. Detta innebär att man får ansöka om utökat program om man vill läsa kurser som ger extra meritpoäng, vilket sker genom prövning.

Du får ett gymkort till Formtoppen i Höllviken där du kan träna i det välutrustade gymmet och delta i pass så ofta du vill.

Program att kombinera med Idrottsprofilen

De elever som väljer Naturvetenskapsprogrammet kombinerat med Idrottsprofil kan endast välja Naturvetenskap med inriktning natur. Särskild variant musik går inte att välja inom idrottsprofilen.

Nedan dokument ska skickas in i samband med din ansökan:

  • Intyg från lärare eller tränare
  • Kontaktuppgifter till lärare eller tränare
  • Dina tävlingsmeriter med utdrag från respektive förbund
  • Betyg från din grundskola
Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsprogrammet - Naturvetenskaplig profil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Idrottsprogrammet - Naturvetenskaplig profil

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Trelleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: S:t Nicolai plan 1, Postadress: Söderslättsgymnasiet, Gymnasieantagningen, Box 1008, 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 36 05
Mejladress: antagning@trelleborg.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsprogrammet - Naturvetenskaplig profil så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Sundsgymnasiet
Norrevångsgatan 3
235 81 Vellinge

Välkommen till Sundsgymnasiet!

Du och din framtid börjar på Sundsgymnasiet. Här arbetar elever och lärare tillsammans för en öppen, positiv och trygg atmosfär. Här blir du betraktad som vuxen från den dag du kliver in, med de rättigheter och de skyldigheter det innebär....

Läs mer om Sundsgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad