Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

RIG / NIU

Idrottsutbildning (NIU) - Golf

Sundsgymnasiet, i Vellinge
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Idrottsutbildning (NIU) - golf

Kombinera din utbildning på Ekonomiprogrammet eller Naturvetenskapsprogrammet med din idrott.

Idrottsutbildningen på Sundsgymnasiet är en nationell idrottsutbildning (NIU) och auktoriserad av Skolverket och specialförbunden inom golf. Målet är att ge dig de kunskaper och färdigheter i idrott som krävs för resultat på elitnivå.

Grundtanken är att du ska kunna satsa både på den teoretiska utbildningen och på golfen med tävlingsinriktning. Undervisningen syftar till att öka och fördjupa dina kunskaper om människan i fysisk aktivitet med tonvikt på kunskaper om golf samt att fördjupa kunskapen i tävlings- och träningslära.

Inom både idrottsprofilen och NIU-utbildningarna (golf och ridsport) är de individuella valen dedikerade till idrottskurser. Detta innebär att man får ansöka om utökat program om man vill läsa kurser som ger extra meritpoäng. Dessa kurser ges om det är möjligt att få in de på schemat annars kan prövning erbjudas.

Vad erbjuder utbildningen?

I årskurs tre görs en studieresa. De senaste åren har skolan valt att åka till den välkända golforten St Andrews i Skottland.

Basen för Sundsgymnasiets idrottsutbildning är Ljunghusens golfklubb. Som elev har du även ”fritt spel under skoltid” på Vellinge GK, Falsterbo GK, Söderslätts GK och Flommen.

Som elev på idrottsutbildningen får du träna fritt på Formtoppen i Höllviken och Skanör.

Program att kombinera med idrottsutbildningen

Ekonomiprogrammet - inriktning ekonomi

På ekonomiprogrammet får du fördjupade kunskaper inom företagsekonomiska områden som redovisning, kalkylering, marknadsföring samt ledarskap och organisation. Inriktningen ska också ge färdigheter i att starta och driva ett företag.

Du som går ekonomiprogrammet inriktning ekonomi kan välja kurser som ger dig en studentexamen som diplomerad gymnasieekonom.

Naturvetenskapsprogrammet - inriktning naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammetger kunskaper för högskolestudier inom främst naturvetenskap, matematik och teknik men även inom andra områden. Du lär dig om sammanhang i naturen, livets villkor, fysikaliska fenomen och om kemiska processer.

Inriktningen naturvetenskap ger fördjupade kunskaper inom biologi, fysik, kemi och matematik och många möjligheter tilfortsatta studier.

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU) - Golf , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Vellinge

Behörighet

Nedan dokument ska skickas in i samband med din ansökan:

  • Intyg från lärare eller tränare

  • Kontaktuppgifter till lärare eller tränare

  • Dina tävlingsmeriter med utdrag från respektive förbund

  • Betyg från din grundskola

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning (NIU) - Golf

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Trelleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: S:t Nicolai plan 1, Postadress: Söderslättsgymnasiet, Gymnasieantagningen, Box 1008, 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 36 05
Mejladress: antagning@trelleborg.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU) - Golf så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Sundsgymnasiet
Norrevångsgatan 3
235 81 Vellinge

Välkommen till Sundsgymnasiet!

Du och din framtid börjar på Sundsgymnasiet. Här arbetar elever och lärare tillsammans för en öppen, positiv och trygg atmosfär. Här blir du betraktad som vuxen från den dag du kliver in, med de rättigheter och de skyldigheter det innebär....

Läs mer om Sundsgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad