Visa gymnasium.se som: Mobil

Idrottsutbildning (NIU), Friidrott

Rudbeck
Programinformation
Sollentuna
Idrottsutbildning (RIG, NIU)

Om utbildningen

Löpargymnasiet på Rudbeck i Stockholm

NIU Friidrott på Rudbeck

Tränar du löpning eller friidrott på hög nivå? Är du ambitiös och målinriktad? Vill du kombinera gymnasiestudier med träning på skoltid? Då kanske Löpargymnasiet är något för dig!

Löpargymnasiet erbjuder två varianter av idrottsutbildning – riksidrottsgymnasium (RIG) och nationell idrottsutbildning (NIU). RIG vänder sig till ungdomar från hela landet som satsar på medel- och långdistanslöpning. NIU-platserna riktar sig främst till friidrottare inom Stockholms län och är öppna för friidrottens alla grenar.

Du som går på Löpargymnasiet kan läsa på:

  • Ekonomiprogrammet
  • Humanistiska programmet
  • Naturvetenskapsprogrammet
  • Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Teknikprogrammet

Du läser 700 poäng specialidrott och där ingår löp- och friidrottsträningen samt teori om bland annat anatomi, fysiologi och kost. På tisdagar, torsdagar och fredagar är tid avsatt på schemat till löp- och friidrottsträning.

Träningsmöjligheter

I närheten av skolan finns många varierande träningsområden, som Rösjöspåren, Järvafältet, Törnskogen och Edsbergsparken. Banlöpningen sker på Sollentunavallens imponerande tävlingsbanor, där många SM-arrangemang arrangerats genom åren. Vallen ligger ca 1,5 km från elevhemmet.

På vintern använder Löpargymnasiets elever Sollentunas nya friidrottshall. Alternativ träning sker i Sollentuna Sim & Sporthall samt löpargymnasiets egna träningslokal med ett välutrustat gym, motionscyklar och löpband.

Varje vinter får eleverna på Löpargymnasiet åka på träningsläger till varmare breddgrader. Senaste åren har resan gått till Algarvekusten i Portugal.

Ansökan

Du skickar först in en ansökan till Svenska friidrottsförbundet och därefter blir du kallad till tester här på Löpargymnasiet. Du måste också ansöka om en gymnasieplats på Rudbeck. Du som bor i Stockholms län, i Gnesta eller Håbo kommun ansöker via Gymnasieantagningen. Du som är skriven i en annan kommun ansöker via antagningskansliet i din hemkommun.

Bo på skolans elevhem

Många av eleverna bor på Rudbecks elevhem i Häggvik. Här finns 32 elevrum fördelat på tre våningar. I varje korridor finns toalett och dusch och varje våning har ett tvättrum med tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.

I elevhemmets matsal lagar Löpargymnasiets kock frukost och middag. För dig som vill laga egen mat, finns ett fullt utrustat kök på varje våning. I den stora samlingssalen ges teorilektioner. Alla elever har tillgång till datorer med internetuppkoppling och skrivare.

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Friidrott, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Gymnasieexamen

Löpargymnasiet kan kombinerar med Samhällsvetenskapsprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet och Teknikprogrammet som alla är högskoleförberedande gymnasieprogram.

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning (NIU), Friidrott

Som boende i samma kommun som Rudbeck söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Friidrott så kommer skolan att kontakta dig.

Rudbeck

Rudbeck

Rudbeck är en populär gymnasieskola i Sollentuna med ett stort utbud av program, inriktningar och kurser. Alla elever är inte likadana, vill inte exakt samma sak, är inte bäst på samma sak och kommer inte att ägna sig åt samma...


Läs mer om Rudbeck och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Rudbeck

Malla Silfverstolpes väg 3
192 51 Sollentuna

 Visa telefonnummer
www.rudbeck.se Utbildningens hemsida

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Idrottsutbildning (NIU), Friidrott från Rudbeck, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill börja på Rudbeck
Jag går på ett annat gymnasium och vill byta till Rudbeck
Jag vill få en katalog hemskickad
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: