Estetiska programmet

Estetisk spetsutbildning, Film

Sturegymnasiet, i Halmstad
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Estetisk spetsutbildning mot Film på Sturegymnasiet i Halmstad med riksintag

Framtiden och informationssamhället är här. Det innebär nya utmaningar och nya yrken inom konst- och kultursektor, upplevelseindustri, media, reklam, digitalt skapande och film. Nya yrken, som vi ännu inte vet namnet på, kommer att skapas av framtidens kulturentreprenörer. Om du vill bli en av dem, ska du gå det Estetiska programmet.

Film - En unik utbildning på Sturegymnasiet

Filmutbildningen är en högskoleförberedande spetsutbildning för dig som är intresserad av film och filmskapande. Här kommer du ha möjlighet att utveckla och öka dina kunskaper inom den rörliga bildens berättande. Du kommer jobba med allt från idé till färdig produktion i en kreativ miljö med professionell utrustning.

Plugga i utrustade lokaler med branschsamarbeten

Som en av två spetsutbildningar inom film i Sverige ger vi dig de bästa förutsättningarna för att lyckas. Vi som jobbar med utbildningen har lång teoretisk och praktisk erfarenhet inom området.
Våra lokaler är byggda för att ge bästa möjliga produktionsförutsättningar, med bland annat en fullt utrustad film- och tv-studio. Vi samarbetar med Akademien Valand, Göteborgs universitet, samt Region Halland (Ett regionalt utvecklingscentrum för film och rörlig bild).

Din framtid efter examen

Allt detta erbjuder vi dig samtidigt som du förbereds för universitetsstudier och vidareutbildningar inom konstnärliga högskolor, men även till utbildningar som t.ex. psykolog, jurist, lärare och socionom.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetisk spetsutbildning, Film, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetisk spetsutbildning, Film

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagning Halland. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieantagning Halland, Nyhems plan 2, 311 35 Falkenberg
Telefon: 0346-88 68 97 (Halmstad, Hylte och Laholm) eller 0346-88 52 08 (Falkenberg och Varberg)
Mejladress: gymnasieantagning@falkenberg.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetisk spetsutbildning, Film så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Sturegymnasiet
Engelbrektsgatan 36
30250 Halmstad

Sturegymnasiet i Halmstad - Den kreativa skolan!

Sturegymnasiet är en gymnasieskola i Halmstad där du får hjälp mot din kreativa framtid. Blanda skoltid och fritid genom att studera det som du faktiskt älskar att göra. Vad sägs om en skoldag som är så rolig att du aldrig...

Läs mer om Sturegymnasiet och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 5 recensioner
Skriv en recension
5/5
Daniel Björk Björnander
30 okt 2019
Uttrycksfullhet!

Hej! Min upplevelse på Stureskolan var den ultimata, Jag gick film programmet. Där vi lärde oss samarbeta genom utmanande uppgifter å tänka utanför boxen. Med mycket stöd från l...

Visa hela
5/5
Filip Gustafsson
28 okt 2019
Lärorik och extremt givande

När jag började så hade jag inte det största intresset för film, men med tiden när jag lärde mig mer så blev det en passion. Denna inriktningen var även mycket bra på att lära m...

Visa hela
5/5
Favoriten
28 okt 2019
Filmspetz

När jag läste filmspetz lärde jag mig inte bara mycket utan hade även underbara upplevelser och otroligt roligt. Lärarna är förstående och bryr sig verkligen om en. Man kan allt...

Visa hela
Sponsrad