Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetisk spetsutbildning, Film

Sturegymnasiet
Programinformation
Halmstad
Estetiska programmet

Om utbildningen

Estetisk spetsutbildning mot Film på Sturegymnasiet

Estetisk spetsutbildning mot Film på Sturegymnasiet i Halmstad med riksintag

Framtiden och informationssamhället är här. Det innebär nya utmaningar och nya yrken inom konst- och kultursektor, upplevelseindustri, media, reklam, digitalt skapande och film. Nya yrken, som vi ännu inte vet namnet på, kommer att skapas av framtidens kulturentreprenörer. Om du vill bli en av dem, ska du gå det Estetiska programmet.

Film - En unik utbildning på Sturegymnasiet

Filmutbildningen är en högskoleförberedande spetsutbildning för dig som är intresserad av film och filmskapande. Här kommer du ha möjlighet att utveckla och öka dina kunskaper inom den rörliga bildens berättande. Du kommer jobba med allt från idé till färdig produktion i en kreativ miljö med professionell utrustning.

Plugga i utrustade lokaler med branschsamarbeten

Som en av två spetsutbildningar inom film i Sverige ger vi dig de bästa förutsättningarna för att lyckas. Vi som jobbar med utbildningen har lång teoretisk och praktisk erfarenhet inom området.
Våra lokaler är byggda för att ge bästa möjliga produktionsförutsättningar, med bland annat en fullt utrustad film- och tv-studio. Vi samarbetar med Akademien Valand, Göteborgs universitet, samt Region Halland (Ett regionalt utvecklingscentrum för film och rörlig bild).

Din framtid efter examen

Allt detta erbjuder vi dig samtidigt som du förbereds för universitetsstudier och vidareutbildningar inom konstnärliga högskolor, men även till utbildningar som t.ex. psykolog, jurist, lärare och socionom.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetisk spetsutbildning, Film, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetisk spetsutbildning, Film

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagning Halland. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieantagning Halland, Nyhems plan 2, 311 35 Falkenberg
Telefon: 0346-88 68 97 (Halmstad, Hylte och Laholm) eller 0346-88 52 08 (Falkenberg och Varberg)
Mejladress: gymnasieantagning@falkenberg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetisk spetsutbildning, Film så kommer skolan att kontakta dig.

Sturegymnasiet

Sturegymnasiet i Halmstad - Den kreativa skolan!

Sturegymnasiet är en gymnasieskola i Halmstad där du får hjälp mot din kreativa framtid. Blanda skoltid och fritid genom att studera det som du faktiskt älskar att göra. Vad sägs om en skoldag som är så rolig att du aldrig...


Läs mer om Sturegymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Sturegymnasiet

Engelbrektsgatan 36
30250 Halmstad

 Visa telefonnummer
www.sturegymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 5 recensioner.

Daniel Björk Björnander
Hej! Min upplevelse på Stureskolan var den ultimata, Jag gick film programmet. Där vi lärde oss samarbeta genom utmanande uppgifter å tänka utanför boxen. Med mycket stöd från lärare så känner man sig fri redo och förberedd för livets test. Sturegymnasiet är för dig som vill kunna uttrycka dig själv. Mvh Lycka till gammal Sture elev
Filip Gustafsson
När jag började så hade jag inte det största intresset för film, men med tiden när jag lärde mig mer så blev det en passion. Denna inriktningen var även mycket bra på att lära mig ta större ansvar, då man i senare uppgifter står för näst intill hela processen i sin grupp. Den är även högskoleförberedande, vilket var ett stort plus för mig
Favoriten
När jag läste filmspetz lärde jag mig inte bara mycket utan hade även underbara upplevelser och otroligt roligt. Lärarna är förstående och bryr sig verkligen om en. Man kan alltid gå till dom om man känner sig stressad, ledsen eller bara vill prata. Dom finns där för en och är som en extra förälder. Eftersom när man arbetar med film är det vik...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,8)
Baseras på 5 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetisk spetsutbildning, Film från Sturegymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Sturegymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Besök programmet
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information