Naturbruksprogrammet, Djurvård: Djurskötare special

Strömma Naturbrukscentrum
Programinformation
Sätila

Om utbildningen

Djurskötare special på Strömma Naturbrukscentrum

Har Du ett stort djurintresse?

Vill Du få en bred grundkunskap innan Du senare specialiserar dig? På Strömma Naturbrukscentrums utbildning Djurskötare special får du kunskaper om såväl sällskapsdjur, hundar, hästar som lantbruksdjur. Du lär dig om skötsel, utfodring, hälsa samt en massa praktiska saker om djurens beteende och hur man skapar bra miljöer för detta. Du får arbeta praktiskt med alla dessa djurslag på skolan och kan specialisera dig på företag under din APL.

Beroende på hur du väljer kurser kan du efter avslutad utbildning jobba t.ex. med hundföretagande, i zooaffär, djurpark eller på djurklinik och få en bra grund för att läsa vidare till zoolog, veterinär eller agronom. 

Flera olika inriktningar

Du får välja mellan tre olika utgångar på inriktningen: Djurskötare special, Djurskötare special med grundläggande högskolebehörighet, och Djurskötare special med inriktning naturvetenskap. Den senare innebär att Du utökar din studiekurs för att läsa in fler kurser inom Fysik, Matematik och Kemi.

Goda möjligheter att få jobb
Det finns ett stort behov av välutbildad arbetskraft i näringen och därmed goda möjligheter för dig att få jobb direkt efter examen som djurskötare. Strömma Naturbrukscentrums breda kontaktnät i näringen ger dig goda möjligheter att skapa kontakter när du söker arbete.

Eget företagande
Utbildningen läggar en god grund även för eget företagande. Du går kurs i entreprenörskap och genomför UF (Ungt Företagande). Du kan skaffa F-skatt och utföra tjänster åt andra. Du kanske med tiden startar företag.

Studera vidare
Du som vill läsa vidare på högskola eller universitet efter gymnasiet väljer de kurser som du behöver för vidare studier inom individuellt val t ex svenska och engelska. Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) erbjuder flera exempel på högre studier inom näringen men dörren är förstås öppen även för andra utbildningar.

APL, arbetsplatsförlagt lärande, är en del av utbildningen.

APL-tiden uppgår till minst 15 veckor under de tre åren.

Du som studerar till djurskötare special kan göra din praktik på företag med olika djur, t.ex., hästar, sällskapsdjur, mjölkkor, grisar, får. Du kan även arbeta med dikorna på vår försöksgård Rådde i Länghem.

Praktiska övningar på Strömma
Det finns många olika djurslag i stallarna på Strömma. Två djurhus med sällskapsdjur och exotiska djur, stallar och ridhus för rid- och körhästar, mjölkkor med en helt ny mjölkningsrobot och ett ganska nytt fårstall. Du får arbeta med utfodring, skötsel, ta hand om nyfödda och mycket annat.

Utlandspraktik
Missa inte möjligheten att göra några veckor av Din APL utomlands.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård: Djurskötare special, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djurvård: Djurskötare special

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningsenheten Sjuhärad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Borås Stad, Utbildningskontoret 501 80 Borås
Telefon: 033-357770
Mejladress: gymnasieantagningen@boras.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård: Djurskötare special så kommer skolan att kontakta dig.

Strömma Naturbrukscentrum

Välkommen till Strömma Naturbrukscentrum i Sätila

Strömma Naturbrukscentrum ett naturbruksgymnasium med riksintag, för dig som vill lära dig mer om djur, natur och teknik. Skolan startade redan 1918 som Sätila lantmannaskola, och har varit en skola inriktad mot naturbruk och lantbruk under snart 100 år. Strömma...


Läs mer om Strömma Naturbrukscentrum och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Strömma Naturbrukscentrum

Strömma Naturbrukscentrum
51199 SÄTILA

 Visa telefonnummer
strommanaturbruk.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Djurvård: Djurskötare special från Strömma Naturbrukscentrum, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Strömma Naturbruksgymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information