Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Estetiska programmet

Estetiska programmet, Estetik & media: Profil Animation

S:t Eriks gymnasium, i Stockholm
Antal elever
Antal elever: cirka 420 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 137,5
(medelvärde: 257,9)
Antal elever
Antal elever: cirka 420 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 137,5
(medelvärde: 257,9)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Inriktning estetik och media, profil animation

Utbildningen är till för dig som är intresserad av animation, oavsett om det handlar om 2D- eller 3D-animering, och är en profil av Estetik och media på det Estetiska programmet.

Digitala animationer

Vi arbetar främst med digitala animationer, berättande och karaktärsarbete och passar dig som funderar på att studera vidare inom animerad film, spelgrafik, illustration eller digitalt bildskapande. Men det passar även dig som vill studera vidare inom många andra områden efter gymnasiet eftersom det estetiska programmet är högskoleförberedande.

Animationerna skapas till största delen med hjälp av datorer och digitala ritplattor. Du får lära dig grunderna inom 20- och 30-animation och kan sedan välja vilken av dessa tekniker du vill fördjupa dig inom. För att fördjupa kunskaperna läser ni Animation - specialisering två gånger, en med fokus på ljud och specialeffekter och en för att skapa ett slutprojekt. Dessutom ingår det kurser i Film- och tv-produktion, medieproduktion och Estetisk kommunikation.

Du behöver inte ha animerat tidigare för att söka oss, däremot är det en stor fördel om du har erfarenhet av att skapa berättelser och att teckna.

Vi har goda tekniska resurser med bärbara elevdatorer samt stationära datorer i två salar anpassad för animation. De programvaror vi arbetar mest med är:

 • TVPaint Animation
 • Blender
 • Adobe Animate
 • Krita
 • FireAlpaca
 • Adobe Photoshop
 • Adobe Premiere
 • Adobe Audition

Programfördjupningskurser 500 poäng

 • Animation 1, 100 poäng
 • Animation 2, 100 poäng
 • Animation specialisering, 100 poäng, ljud- och specialeffekter
 • Animation specialisering, 100 poäng, slutprojekt
 • Film- och TV-produktion 1, 100 poäng

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media: Profil Animation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Estetik & media: Profil Animation

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Hur är det att läsa Animation på S:t Eriks gymnasium?

S:t Eriks gymnasium

Polina Pimenova och Thelma Paulsson är 17 år gamla och läser Estetiska programmet, Estetik & media med profilen Animation på S:t Eriks gymnasium. I det här reportaget berättar de mer om programmet och skolan!

Daniel och Salman - Filmmakare redan på gymnasiet.

S:t Eriks gymnasium

För Daniel och Salman älskar film. För dem är film deras största intresse och deras framtida karriär. De går nämligen tredje året på S:t Eriks Estetiska program, med inriktningen Film & Regi.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media: Profil Animation så kommer skolan att kontakta dig.
S:t Eriks gymnasium
Polhemsg. 35
10420 Stockholm

Välkommen till S:t Eriks gymnasium!

S:t Eriks gymnasium finns vid Fridhemsplan, mitt på Kungsholmen i centrala Stockholm, nära till allt. Hos oss hittar du både högskoleförberedande program och yrkesprogram inom olika hantverk. Naturvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet - Samhällsvetenskap, Media Estetiska programmet - Musik/musik, Musik/Musikproduktion, Musik/Musikal, Teater, Bild och formgivning,...

Läs mer om S:t Eriks gymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner
Skriv en recension
5/5
Es20esta
11 maj 2023
Bästa linjen

Dessa tre åren var fantastiska. Man lär sig film, animation, media och mycket mer. Lärarna är underbara och eleverna är trevliga. Man trivs jättebra! 10/10

5/5
Lussebulle
12 dec 2019
Bättre program finns inte

Jag älskar animationslinjen på S:t Eriks!! Det är roligt och lärorikt och lärarna är erfarna. Har haft Jonas som mentor i 3 år och han är kung, bästa läraren jag haft! Önskar do...

S:t Eriks gymnasium
29 jan 2020
Vad roligt att du trivs så bra hos oss! Och att du är så nöjd med din mentor. Jag kan o...
Visa hela
Sponsrad