Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet, Estetik & media: Profil Animation

S:t Eriks gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 400 (.)
Estetiska programmet
 • Antagningspoäng: 152,5
  (medelvärde: 251,0) * statistik från 2021

Om utbildningen

Inriktning estetik och media, profil animation

Utbildningen är till för dig som är intresserad av animation, oavsett om det handlar om 2D- eller 3D-animering, och är en profil av Estetik och media på det Estetiska programmet.

Digitala animationer

Vi arbetar främst med digitala animationer, berättande och karaktärsarbete och passar dig som funderar på att studera vidare inom animerad film, spelgrafik, illustration eller digitalt bildskapande. Men det passar även dig som vill studera vidare inom många andra områden efter gymnasiet eftersom det estetiska programmet är högskoleförberedande.

Animationerna skapas till största delen med hjälp av datorer och digitala ritplattor. Du får lära dig grunderna inom 20- och 30-animation och kan sedan välja vilken av dessa tekniker du vill fördjupa dig inom. För att fördjupa kunskaperna läser ni Animation - specialisering två gånger, en med fokus på ljud och specialeffekter och en för att skapa ett slutprojekt. Dessutom ingår det kurser i Film- och tv-produktion, medieproduktion och Estetisk kommunikation.

Du behöver inte ha animerat tidigare för att söka oss, däremot är det en stor fördel om du har erfarenhet av att skapa berättelser och att teckna.

Vi har goda tekniska resurser med bärbara elevdatorer samt stationära datorer i två salar anpassad för animation. De programvaror vi arbetar mest med är:

 • TVPaint Animation
 • Blender
 • Adobe Animate
 • Krita
 • FireAlpaca
 • Adobe Photoshop
 • Adobe Premiere
 • Adobe Audition

Besök gärna vår sida på Vimeo eller Youtube för att se elevarbeten.

Programfördjupningskurser 500 poäng

 • Animation 1, 100 poäng
 • Animation 2, 100 poäng
 • Animation specialisering, 100 poäng, ljud- och specialeffekter
 • Animation specialisering, 100 poäng, slutprojekt
 • Film- och TV-produktion 1, 100 poäng

Ladda ner färdighetsprovet för Animation

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media: Profil Animation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Estetik & media: Profil Animation

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Daniel och Salman - Filmmakare redan på gymnasiet.

För Daniel och Salman älskar film. För dem är film deras största intresse och deras framtida karriär. De går nämligen tredje året på S:t Eriks Estetiska program, med inriktningen Film & Regi.Hur är det att läsa Animation på S:t Eriks gymnasium?

Polina Pimenova och Thelma Paulsson är 17 år gamla och läser Estetiska programmet, Estetik & media med profilen Animation på S:t Eriks gymnasium. I det här reportaget berättar de mer om programmet och skolan!Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media: Profil Animation så kommer skolan att kontakta dig.

S:t Eriks gymnasium

Välkommen till S:t Eriks gymnasium!

S:t Eriks gymnasium finns vid Fridhemsplan, mitt på Kungsholmen i centrala Stockholm, nära till allt. Hos oss hittar du både högskoleförberedande program och yrkesprogram inom olika hantverk. Naturvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet - Samhällsvetenskap, Media Estetiska programmet - Musik, Musikproduktion,Teater, Musikal, Film &...


Läs mer om S:t Eriks gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

S:t Eriks gymnasium

Polhemsg. 35
10420 Stockholm

 Visa telefonnummer
steriksgymnasium.stockholm.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Lussebulle
Jag älskar animationslinjen på S:t Eriks!! Det är roligt och lärorikt och lärarna är erfarna. Har haft Jonas som mentor i 3 år och han är kung, bästa läraren jag haft! Önskar dock att vi hade en större sal med fler datorer för det får typ plats 20 pers. 5/5 stjärnor!!
S:t Eriks gymnasium Kommentar:
Vad roligt att du trivs så bra hos oss! Och att du är så nöjd med din mentor. Jag kan också meddela dig att nästa år kommer vi att utöka till två animationssalar.
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Estetik & media: Profil Animation från S:t Eriks gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Info om öppet hus
Jag har en annan fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Hur är det att läsa Animation på...
S:t Eriks gymnasium

Polina Pimenova och Thelma Paulsson är 17 år gamla och läser Estetiska programmet, Estetik & media med profilen Animation på S:t Eriks gymnasium. I det här reportaget berättar de mer om programmet och skolan!

Läs mer
Daniel och Salman - Filmmakare r...
S:t Eriks gymnasium

För Daniel och Salman älskar film. För dem är film deras största intresse och deras framtida karriär. De går nämligen tredje året på S:t Eriks Estetiska program, med inriktningen Film & Regi.

Läs mer