Visa gymnasium.se som: Mobil

Handels- och administrationsprogrammet, Administrativ service

Midsommarkransens gymnasium
Programinformation
Stockholm
Handels- och administrationsprogrammet

Om utbildningen

Midsommarkransens gymnasium.handel och administrationsprogrammet

Handels- och administrationsprogrammet med inriktning administrativ service

På Midsommarkransens gymnasium kan du plugga Handels- och administrationsprogrammet med inriktning på administrativ service. Inriktningen erbjuder en ny profil, näthandel och digital service. Du som elev på profilen kommer du lära dig allt om näthandel och hur man bygger och underhåller en webbplats. Handels- och administrationsprogrammet är yrkesprogrammet för dig som vill ha ett socialt yrke där den ena dagen inte är den andra lik. Fokus på programmet ligger vid: försäljning, ekonomi, service, kommunikation och administration.   

Profil näthandel och digital service

Dagens informationsteknologi och tekniska revolution har öppnat upp för många nya möjligheter att bedriva försäljning. Det är idag lika vanligt att shoppa på nätet som det är att besöka en butik. Det finns därför ett stort behov av duktiga och välutbildade webbutvecklare med kunskaper inom näthandel och digital service. På Midsommarkransens gymnasium har du som elev möjlighet att läsa administrativ service med profilen näthandel och digital service.

Du kommer att få lära dig att planera, skapa och underhålla webbplatser med digital näthandel. Du kommer att få kunskaper i hur man bemöter kunder och ger service och rådgivning i frågor som rör IT support. Du som elev kommer att få läsa kurser i:

 • Datorteknik
 • Webbutveckling
 • Näthandel
 • Telefon och internetservice
 • Administrativ specialisering

Fördjupa dig i modern teknologi

Handel- och administrationsprogrammet på Midsommarkransens gymnasium har ett stort fokus på den moderna teknologin som du kommer att använda inom serviceyrket. Du kommer att få lära dig att hantera mobiltelefoni, supportsystem och datasystem.

Bli en entreprenör

Under handels- och administrationsprogrammet kommer du som elev att få möjlighet att starta, driva och avveckla ett företag. Företagande har en central roll inom de flesta serviceyrken, du som elev kommer därför att vara väl förberedd för ett jobb inom servicebranschen.

Femton veckors praktik

Midsommarkransens gymnasium har ett nära samarbete med flera företag inom just service branschen. Du som elev har därför möjlighet att under femton veckor praktisera på ett företag. Du kommer då att få prova på att jobba med olika moderna teknologier som förbereder dig för jobb direkt efter gymnasiet.

Midsommarkransens gymnasium har ett nära samarbete med en skola i Brighton och du som elev har därför möjlighet att genom skolans Eramusprojekt göra delar av din praktik utomlands. Lär känna en ny kultur och förbättra dina språkkunskaper. 

Efter utbildningen

Efter Handels- och administrationsprogrammet med inriktning administration och service kan du antingen börja jobba direkt inom servicebranschen, eller plugga vidare på högskola. Du kommer att kunna jobba som:

 • Ekonomiassistent
 • Kommunikatör
 • Personalassistent
 • Butikssäljare
 • Marknadsförare eller varumottagare 
 • Webbutvecklare
 • IT support

Kombinera handels- och administrationsprogrammet med din favoritsport

Vill du satsa på en elitkarriär inom basket, fotboll, handboll eller innebandy? Då kan du kombinera handels- och administrationsprogrammet med en idrottsutbildning (NIU) på Midsommarkransens gymnasium.

Är du intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Administrativ service, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Handels- och administrationsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Handels- och administrationsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Handels- och administrationsprogrammet, Administrativ service

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Administrativ service så kommer skolan att kontakta dig.

Midsommarkransens gymnasium

Midsommarkransens gymnasium slog upp portarna hösten 2013. Utbildningen är traditionell med flera moderna inslag som temadagar och spännande projekt och aktiviteter. Skolan ligger centralt belägen, bara 5 minuters gångavstånd från Midsommarkransens tunnelbanestation och 10 minuters resa ifrån Slussen. På Midsommarkransens...


Läs mer om Midsommarkransens gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Midsommarkransens gymnasium

Tellusborgsvägen 10
126 32 Stockholm

 Visa telefonnummer
midsommarkransensgymnasium.stockholm.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Handels- och administrationsprogrammet, Administrativ service från Midsommarkransens gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om? *
Jag vill byta till Midsommarkransens gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information