Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap: Ledarskap

Midsommarkransens gymnasium
Programinformation
Stockholm
Samhällsvetenskapsprogrammet

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap: Ledarskap

Är du intresserad idrott, hälsa och ledarskap? Hur fungerar människor som individer eller deltagare i grupper? Hur kommunicerar vi med varandra i olika sammanhang? Hur kan man motivera och inspirera individer och grupper till delaktighet och utveckling? Vill du analysera och utveckla din egen ledarskapsförmåga?  Om du vill ha svar på några av dessa frågor är Samhällsvetenskapligt program med inriktning beteendevetenskap profil ledarskap något för dig.

Beteendevetenskap - ledarskap

Profilen Ledarskap riktar sig till dig som har ett stort intresse för idrott, hälsa och ledarskap. Du kommer i ditt ledarskap lära dig hur du engagerar, motiverar och utvecklar grupper och individer. Vi använder oss av bland annat friluftsliv som metod för att fördjupa kunskap och förståelse om hur grupprocesser fungerar i praktiken. Till exempel hur du som individ agerar när du möter nya utmaningar tillsammans med gruppen.

Programfördjupning (300 poäng)

  • Humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering
  • Naturkunskap 2
  • Pedagogiskt ledarskap

Karaktäristiska kurser för profilen är ledarskap och organisation, pedagogiskt ledarskap, idrott och hälsa, humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering, kommunikation, träningslära och psykologi.

På den här profilen arbetar lärarna tvärvetenskapligt så att du som elev tydligt ser den röda tråden i utbildningen och får en känsla av sammanhang.  Här får du möjlighet att använda dina kunskaper om ledarskap och gruppsykologi i övningar och examinationer. Om du i framtiden är intresserad av att jobba som idrottslärare, sjukgymnast eller med att leda grupper kan detta vara inriktningen för dig.

Programmet kan kombineras med en idrottssatsning på elitnivå genom nationell idrottsutbildning (NIU). Midsommarkransens gymnasium är en NIU-certifierad skola.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap: Ledarskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap: Ledarskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap: Ledarskap så kommer skolan att kontakta dig.

Midsommarkransens gymnasium

Midsommarkransens gymnasium slog upp portarna hösten 2013. Utbildningen är traditionell med flera moderna inslag som temadagar och spännande projekt och aktiviteter. Skolan ligger centralt belägen, bara 5 minuters gångavstånd från Midsommarkransens tunnelbanestation och 10 minuters resa ifrån Slussen. På Midsommarkransens...


Läs mer om Midsommarkransens gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Midsommarkransens gymnasium

Tellusborgsvägen 10
126 32 Stockholm

 Visa telefonnummer
midsommarkransensgymnasium.stockholm.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap: Ledarskap från Midsommarkransens gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om? *
Jag vill byta till Midsommarkransens gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information