Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap med juridik

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 450 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 180,0
(medelvärde: 268,0)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 450 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 180,0
(medelvärde: 268,0)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Bryr du dig om vad som händer runtom i världen? Är du intresserad av juridik, kriminologi, internationellt arbete, mänskliga rättigheter och globala frågor? Då är samhällsprogrammet med profil juridik på Kungsholmens västra gymnasium det rätta valet för dig. Du utvecklar förmågan att analysera, jämföra och se samband i en komplicerad verklighet. Vi arbetar med en tydlig progression från årskurs 1 till 3 för att du successivt ska få en bra förståelse för det samhällsvetenskapliga förhållningssättet. 

Samhällsvetenskap med juridik

Hos oss fördjupar du dig inom dr samhällsvetenskapliga områdena juridik och kriminologi. Du studerar lagar, regler och rättsfall inom juridik och teorier om brottslighet, dess orsaker och konsekvenser inom kriminologi. Vi har ett samarbete med Vinge advokatbyrå, vilket innebär att du kan få föreläsningar av utbildade jurister samt göra studiebesök både på advokatbyrå och domstol.

Samhällsvetenskap och omvärldsanalys

Vi är en certifierad FN-skola som speglar av sig i vårt arbete. Vi arbetar med de globala målen och studerar hur vi kan nå en social, ekologisk och ekonomisk hållbar utveckling lokalt och globalt. Du identifierar orsaker, hur konsekvenserna ser ut och vad man kan göra för att hitta lösningar på juridiska och globala problem. Du undersöker orsakerna till komplexa samhällsfenomen, du lär dig att kritiskt granska information, hur man skriver vetenskapliga uppsatser, och hur du för fram din åsikt. När du tagit studenten hos oss är du väl förberedd för studier på universitet och högskola.

Högskoleförberedande studier

Du kanske har funderat på arbeten som jurist, polis, journalist, samhällsplanerare, statsvetare, lärare, diplomat och har ett starkt juridiskt och politiskt intresse. Dina möjligheter efter studenten är många och vi samarbetar mellan flera ämnen för att din förståelse ska bli så djup och bred som möjligt kring de samhällsfrågor vi berör.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap med juridik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap med juridik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Kungsholmens Västra Gymnasium
Konradsbergsgatan 1
11259 Stockholm

Kungsholmens västra gymnasium

Vi är kunskap, vi är vetenskap, vi är gemenskap! Vill du vara en elev på en skola med Bra lärare Hög nivå på utbildning i en lugn atmosfär Träffa ungdomar från hela staden Och gå på en skola som ligger...

Läs mer om Kungsholmens Västra Gymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4,4

Baseras på 9 recensioner
Skriv en recension
4/5
Emma
22 nov 2022

Det här är en väldigt trevlig skola med väldigt bra stämning i klasserna. Det finns väldigt bra och engagerade lärare som man märker är väldigt intresserade av sitt ämne och att...

Visa hela
5/5
Tjej i åk 2
13 dec 2020
Rekommenderar KVG till alla jag träffar

Jag började i KVG helt ensam och var super nervös men redan första dagen hade jag nya vänner att vara med! Skolan är stor och super fräsch med högt utbildade lärare som fokusera...

Visa hela
4/5
En elev i åk 2!
18 nov 2020

En skola som är fylld med otroligt bra läraren och härliga elever. Du får alltid hjälp från lärarna när du behöver det och de ger dig konstruktiv kritik där du alltid utvecklas....

Visa hela
Sponsrad