Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap med juridik

Kungsholmens Västra Gymnasium
Programinformation
Stockholm
Samhällsvetenskapsprogrammet
Klassrum
 • Antagningspoäng: 205,0
  (medelvärde: 260,2) * statistik från 2019/20

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet

Är du intresserad av dina egna och andra människors relationer, beteenden, tankar och känslor? Vill du förstå hur vi skapar samhällen, kulturer och identiteter?

Då är samhällsprogrammet med inriktning beteendevetenskap på Kungsholmens västra gymnasium det rätta valet för dig. Här sätter vi dig och människan i centrum och lägger mycket fokus på psykologi. Vi studerar människans förmåga att påverka och hur vi påverkas av olika samhällsförhållanden och samhällsstrukturer.Vi samarbetar mellan flera ämnen för att din förståelse ska bli så djup och bred som möjligt kring de samhällsfrågor vi berör. För att du ska få tre lärorika och spännande år hos oss. 

Inriktning samhällsvetenskap med juridik

Programfördjupning (300 poäng)

 • Kriminologi, 100 poäng
 • Rätten och samhället, 100 poäng
 • Internationella relationer, 100 poäng

Är du intresserad av juridik och kriminologi? Har du intresse för internationell politik, samhällsvetenskap, mänskliga rättigheter och globala frågor? Då är samhällsprogrammet med juridik på Kungsholmens västra gymnasium det rätta valet för dig! 

Du kanske har funderat på arbeten som:

 • jurist,
 • polis,
 • journalist,
 • samhällsplanerare,
 • statsvetare,
 • lärare,
 • diplomat och har ett starkt juridiskt och politiskt intresse? Dina möjligheter efter studenten är många. 

Programförklaring

Men innan dess vill vi ge dig tre lärorika och spännande år. Vi samarbetar mellan flera ämnen för att din förståelse ska bli så djup och bred som möjligt kring de samhällsfrågor vi berör. Du kommer fördjupa dig inom juridik och kriminologi. Du studerar lagar, regler och rättsfall inom juridik och teorier om brottslighet, dess orsaker och konsekvenser inom kriminologi. Vi samarbetar just nu med Vinge advokatbyrå och har många intressanta utbyten.

Vinge advokatbyrå 

Vi är en certifierad FN-skola som avspeglas i vårt arbete och du kan även engagera dig iskolans egen FN-förening. Du kommer bland annat arbeta med mänskliga rättigheter, de globala målen och Ungdomsparlamentet. Du undersöker orsakerna till komplexa samhällsfenomen, du lär dig att kritiskt granska information, hur man skriver vetenskapliga uppsatser och hur du för fram din åsikt. När du tagit studenten hos oss är du väl förbered för studier på universitet och högskola.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Kungsholmens Västra Gymnasium

Kungsholmens Västra Gymnasium

Kungsholmens Västra Gymnasium

Om du vill delta i samhällsdebatten, samverka med forskare och arbetsliv, laborera eller lära dig driva egna idéer då är Kungsholmens västra gymnasium rätt val för dig. Skolans utbildningar fokuserar på hälsa, demokrati och politik, juridik, miljö och kulturmöten. På Kungsholmens...


Läs mer om Kungsholmens Västra Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Kungsholmens Västra Gymnasium

Konradsbergsgatan 1
11259 Stockholm

 Visa telefonnummer
kungsholmensvastragymnasium.stockholm.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 8 recensioner.

Tjej i åk 2
(5)
Jag började i KVG helt ensam och var super nervös men redan första dagen hade jag nya vänner att vara med! Skolan är stor och super fräsch med högt utbildade lärare som fokuserar mycket på att peppa, stötta och ger alltid feedback i hur man kan lyckas bättre i dennes ämnen. Klasserna har en mycket stark sammanhållning och det är verkligen en ”al...
Visa hela
En elev i åk 2!
(4)
En skola som är fylld med otroligt bra läraren och härliga elever. Du får alltid hjälp från lärarna när du behöver det och de ger dig konstruktiv kritik där du alltid utvecklas. Ångrar mig inte en sekund att jag valde KVG. Är redan inne på mitt andra år och har fått lära mig såå himla mycket. Skolmaten är god men inte alltid men så är det princi...
Visa hela
Eila
(4)
Jag är riktigt nöjd så långt in i tvåan! Det finns riktigt sköna människor från över hela Stockholm (och även utanför). Mina lärare är jordnära, tror verkligen på mig och stöttar
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,5)
Baseras på 8 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: