Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Bromma Gymnasium, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
16 januari, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 530 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 237,5
(medelvärde: 290,6)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
16 januari, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 530 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 237,5
(medelvärde: 290,6)
Få mer information om programmet 👍

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Ekonomi på Bromma gymnasium

Läs Ekonomi och bli förberedd för livet efter gymnasiet

Ekonomiprogrammet på Bromma gymnasium är ett bra val för dig som vill stimulera ditt intresse – nationellt och internationellt – för ekonomi, historia och samhälle och som vill utveckla och bygga upp dina kunskaper och din kompetens inom just dessa områden. Ekonomiprogrammet gör dig förberedd för vidare studier på universitet och högskola.

Ekonomiska förhållanden som tidigare varit under nationell kontroll påverkas idag i allt större utsträckning av det som sker runt om i vår värld. Betydelsen av nationella gränser minskar i betydelse och medlen för att kommunicera förändras och förnyas. Informationstekniken ger möjligheter för snabbare informationsutbyte och effektiv hantering av stora mängder information. Det blir till exempel allt viktigare att kritisk kunna bedöma tillförlitligheten i svåröverskådliga informationsmängder.

Med den här utbildningen vill Bromma gymnasium möta det behov av kunskaper och färdigheter som efterfrågas i Sverige, övriga länder i Europa och med sikte på internationellt samarbete.

Det är allt fler elever som kommer till ekonomiutbildningen på just Bromma gymnasium för att de ser skolan som en viktig plattform för sitt eget framtidsbygge.

Få kontakter med omvärlden under din gymnasietid

Bromma gymnasium har kontakter utanför skolan för att du ska få mer direkta erfarenheter av näringslivet:

  • UF – Ung Företagsamhet
  • Rotary i Västerled
  • Externa föreläsare från näringslivet

Oavsett om du är inriktad på att gå ut i arbetslivet direkt efter gymnasiet eller är inställd på fortsatta studier får du här en god och genomtänkt utbildning, under ledning av engagerade, erfarna och behöriga lärare.

Utvecklas på flera plan

Ekonomiprogrammet på Bromma gymnasium är en utbildning där ansvar och ömsesidig respekt värdesätts och där du blir förberedd för fortsatta studier i Sverige och utomlands. Utbildningen ger dig solida baskunskaper, goda språkkunskaper och möjlighet att utveckla din kommunikativa kompetens. Centrala begrepp är problemlösning och samarbete, och du har god tillgång till informationsteknik.

Välj mellan två inriktningar

Du kan välja mellan två inriktningar på Ekonomiprogrammet; ekonomi eller juridik. Här nedanför kan du läsa mer om inriktning Ekonomi.

Inriktning Ekonomi med två profiler

Inriktning Ekonomi ger dig kunskaper inom företagsekonomiska områden som marknadsföring, redovisning, kalkylering samt ledarskap och organisation. Inriktning Ekonomi ger dig också kunskaper och färdigheter i att starta och driva ett företag. Vi har två profiler på inriktningen. På profil marknadsföring fördjupar du dig i marknadsföringsprocessen för att förbereda dig för arbete eller vidare studier inom marknadsföring och försäljning. På profil matematik fördjupar du dig i matematik för att förbereda dig för vidare studier i statistik och nationalekonomi. 

Programfördjupning 

  • marknadsföring eller matematik 4
  • företagsekonomi
  • fördjupningsval
Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet är högskoleförberedande.

Ta kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Bromma Gymnasium
Nyängsvägen 152-154
167 56 Bromma

Bromma gymnasium - Kunskap och gemenskap 

Bromma gymnasium är en modern gymnasieskola med utbildning av hög kvalitet.  Här möts du av legitimerade och engagerade lärare som trivs med sitt arbete och utvecklar undervisningen systematiskt tillsammans med sina kollegor och de ambitiösa eleverna. För att allt lärande...

Läs mer om Bromma Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad