Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Polhemsgymnasiet
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 390 (.)
Ekonomiprogrammet
  • Antagningspoäng: 270,0
    (medelvärde: 288,3) * statistik från 2019/20

Om utbildningen

Läs Ekonomi på Polhemsgymnasiet i Göteborg

Polhemsgymnasiet erbjuder inriktningen Ekonomi på Ekonomiprogrammet. På den här utbildningen får du kunskaper inom företagsekonomiska områden som redovisning, kalkylering, ledarskap, organisation och marknadsföring. Ekonomiinriktningen ger också färdigheter i hur man startar och driver företag. Som elev på Ekonomiprogrammet på Polhemsgymnasiet läser du även användbara och intressanta kurser inom Affärsjuridik och Privatjuridik.

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram. Efter studenten har du de kunskaper som behövs för högskolestudier inom framförallt ekonomi, juridik och andra samhällsvetenskapliga områden.

Lär dig om entreprenörskap

Utvecklas, ta ansvar, våga tro på dig själv och dina idéer!
Våga förverkliga dina drömmar – våga vara egen!
Satsa på UF!

I årskurs 3 startar och driver du ett företag i samarbete med UF  (Ung Företagsamhet), där du får arbeta med verkliga tjänster och varor. Du utvecklar och tränar på din företagsamhet, ditt entreprenörskap och din kreativitet. Ni går igenom ett företags hela livscykel från start till drift och slutligen avveckling. Att driva ett UF-företag ger dig värdefull kunskap som du kan ta med dig ut i livet efter gymnasiet och till fortsatta studier.

Få undervisning av engagerade och utbildade lärare

Som elev på Polhem möter du utbildade och engagerade lärare som får dig att använda din fulla potential och nå längre än vad du trodde var möjligt.

Skolan har ett elevvårdsteam som består av speciallärare, SYV, kurator och skolsköterska och som finns här för att hjälpa dig med ditt yrkesval, dina fortsatta studier och vara ett stöd för dig under dina tre gymnasieår på Polhemsgymnasiet.

Gå i en inspirerande skolmiljö

På Polhemsgymnasiet är fokus att vara en kunskapsskola där studiemotiverade elever går som tar sig an utmanande kurser och har siktet inställt på vidare studier på högskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Polhemsgymnasiet

Polhemsgymnasiet på Lindholmen i Göteborg

Polhemsgymnasiet i Göteborg är en skola där du får ta eget ansvar, samtidigt som du har kunniga lärare som stöd. Stort fokus är på förståelse och pedagogik som stimulerar till inlärning. Just därför kallar man Polhemsgymnasiet för en kunskapsskola. Skolan...


Läs mer om Polhemsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Polhemsgymnasiet

Diagonalen 4
417 56 Göteborg

 Visa telefonnummer
goteborg.se

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 3 recensioner.

Ek elev
(5)
Skolan är sjukt bra ! Bra lärare och drivna elever. Havsutsikten som man har tillgång till är helt underbar. Matkortet är guld värt. Ytligheten samt status spelar dock en stor roll. Nollningen tillsammans med andra aktivitet höjer skolan enormt. Slutligen så är festerna helt otroliga !
MM
(3)
Lärarna är bra och trivs med matkortet. Men det märks hur många som kommit in med snällbetyg eftersom de betyget de fått i ett ämne stämmer inte när de väl visar sina kunskaper. Lite skämmigt. Mest en skola med 99% svenskar och snobbar.
Fd elev
(1)
En skola för dig som är fjortis och bryr dig inte om någonting annat än att festa och vara ytlig. Att komma med i någon av elevkårarna är omöjligt sålänge du inte har rövigt gott med status. Allt på skolan handlar om vem som hånglar med vem och vem som är fullast på senaste festen. Go mat och helt okej lärare inget mer....
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,0)
Baseras på 3 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi från Polhemsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Polhemsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: