Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Polhemsgymnasiet, i Göteborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Läs Ekonomi på Polhemsgymnasiet i Göteborg

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program för dig som vill läsa vidare inom till exempel juridik, ekonomi eller marknadsföring.

Du som läser Ekonomiprogrammet på Polhemsgymnasiet får tillfälle att visa dina kunskaper i såväl teoretiska moment som i kreativa uppgifter och projekt där vi samarbetar mellan olika ämnen. Genom intressanta studiebesök och gästföreläsare från verkligheten får du fördjupade kunskaper och variation i undervisningen. Efter tre år på Polhemsgymnasiet är du inte bara behörig till, utan också väl förberedd för högre studier på universitet.

Inriktning Ekonomi

Inriktningen Ekonomi erbjuder fördjupningar inom ämnen som entreprenörskap och ledarskap. Du lär dig att identifiera och analysera företagsekonomiska utmaningar, och får träna på att vässa din problemlösningsförmåga.

Du lär dig hur man startar och driver ett företag och utvecklar en konkurrenskraftig affärsidé. Inriktningen fokuserar även på hållbar utveckling och företagens roll i samhället i en föränderlig och globaliserad omvärld.

I årskurs 3 får du driva ett företag med verkliga varor och tjänster. I kursen Entreprenörskap och företagande får du möjlighet att utveckla din företagsamhet, kreativitet och ansvarsförmåga. Tillsammans med några andra elever driver du ett UF-företag genom hela livscykeln, från start till avveckling under ett helt läsår. Det ger värdefulla erfarenheter att ta med sig ut i arbetslivet efter gymnasiet.

Få undervisning av engagerade och utbildade lärare

Som elev på Polhem möter du utbildade och engagerade lärare som får dig att använda din fulla potential och nå längre än vad du trodde var möjligt.

Gå i en inspirerande skolmiljö

På Polhemsgymnasiet är fokus att vara en kunskapsskola där studiemotiverade elever går som tar sig an utmanande kurser och har siktet inställt på vidare studier på högskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Polhemsgymnasiet
Diagonalen 4
417 56 Göteborg

Polhemsgymnasiet – för dig som vill mer

Om du vill ha en riktigt bra grund för högre studier är Polhemsgymnasiet platsen för dig. Skolmiljön här ger dig alla förutsättningar att lyckas, och med många studiemotiverade klasskamrater kan du räkna med fullt fokus på lärande från dag ett....

Läs mer om Polhemsgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad