Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällskunskap

Stockholms idrottsgymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 90 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 237,5
    (medelvärde: 272,4) * statistik från 2022

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet – inriktning Samhällskunskap

Hur vill du att världen ska se ut i framtiden? Programmet vänder sig till dig som vill utveckla och lära känna dina egna politiska åsikter och veta mer om hur samhället utvecklats och hur vi genom till exempel organisationer, medier och IT kan påverka utvecklingen. Vi studerar Människors levnadsvillkor, konflikter, krig och internationella organisationer, som FN. Genom både historiska och internationella glasögon analyseras samhällsvetenskapliga och kulturella perspektiv.

Du kommer att utveckla din förmåga att samarbeta och argumentera för olika åsikter både i tal och skrift. Du får delta i spännande projektarbeten i demokrati och samhällsproblem så som Ungdomsparlamentet – ett demokratiprojekt som vi med andra skolor driver tillsammans med Stockholms Stad. Du får träna på att tänka vetenskapligt. Du får med dig redskap för att analysera genom historiska, internationella, samhällsvetenskapliga och kulturella synvinklar. 

Samhällsvetenskapsprogrammet ger dig en bred allmänbildning och förbereder dig på ett bra sätt för att klara högskolestudier inom beteendevetenskap, ekonomi, juridik, statsvetenskap, undervisning, vård, med flera.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällskunskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällskunskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällskunskap så kommer skolan att kontakta dig.

Stockholms idrottsgymnasium

Stockholms idrottsgymnasium – en skola där vi kombinerar studier med idrott

Stockholms Idrottsgymnasium ligger i Roslagstulls fina campus-område vid KTH, kallat Albanova. Trots att vi är en centralt belägen innerstadsskola har vi natursköna Lill-Jansskogen i direkt anslutning till skolans lokaler. Våra elever tränar på några av Stockholms bästa idrottsanläggningar i närheten;...


Läs mer om Stockholms idrottsgymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Stockholms idrottsgymnasium

Roslagstullsbacken 35
114 21 Stockholm

 Visa telefonnummer
idrottsgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällskunskap från Stockholms idrottsgymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Stockholms idrottsgymnasium
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information