Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 100 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 247,5
(medelvärde: 273,9)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 100 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 247,5
(medelvärde: 273,9)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet – inriktning Beteendevetenskap

Vill du ha en bred utbildning som ger dig förståelse för samhället, dess strukturer och processer? Är du intresserad av historia, geografi och politik? Då är Samhällsvetenskapsprogrammet rätt alternativ för dig.

Samhällsvetenskapsprogrammet på Stockholms Idrottsgymnasium ger dig möjlighet att utforska och analysera samhällets olika dimensioner. Här får du kunskap om sociala samband i världen och dess utmaningar, samtidigt som du blir väl förberedd för studier vid högskola och universitet. Utbildningen ger dig möjlighet att utveckla ditt analytiska och kritiska tänkande samt förmåga att förstå och förklara olika samhällsfenomen.

Inriktningen beteendevetenskap ger dig kunskaper om mänskliga beteenden och drivkrafterna bakom dessa. Varför gör vi som vi gör, och inte alltid som vi borde? Att läsa inriktningen beteendevetenskap innebär också att du kommer få lära dig om människors utveckling, socialisation och samspel med varandra i olika sammanhang.

Utöver detta kommer du att fördjupa din förståelse för människors agerande, både som individer och grupp samt analysera organisationer och samhällen ur olika perspektiv. Kunskap om kommunikation, lärande och ledarskap är också centrala delar i programmet.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Stockholms idrottsgymnasium
Roslagstullsbacken 35
114 21 Stockholm

Stockholms idrottsgymnasium – gör det du älskar, varje dag. 

På Stockholms Idrottsgymnasium anpassar vi utbildning och träning efter dina behov. Vår skola ligger i Stockholms innerstad och alla våra program förbereder dig för vidare studier på högskola och universitet, samtidigt som du får utlopp för dina drömmar och ambitioner...

Läs mer om Stockholms idrottsgymnasium och visa alla program.

Sponsrad