Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Stockholms idrottsgymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 100 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 292,5
    (medelvärde: 320,9) * statistik från 2021

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet – inriktning Naturvetenskap

Inom Naturvetenskapsprogrammet (med inriktning naturvetenskap) får du läsa spännande kurser i biologi, fysik, kemi och matematik. Undervisningen är såväl teoretisk som praktisk. Förutom givande och intressanta genomgångar av erfarna och kunniga lärare får du genom eget fördjupningsarbete och laborationer själv undersöka olika problem. Vi gör roliga utflykter och studiebesök. Du lär dig göra iakttagelser och dra slutsatser på ett vetenskapligt sätt, ibland i samarbete med högskola.

Genom skolans samarbeten med Vetenskapens Hus får du möjligheter att praktiskt utforska naturvetenskapen i mycket avancerade experiment. Ett perfekt sätt att förbereda sig för vidare studier. Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier inom naturvetenskap, matematik och teknik men programmet förbereder också för fortsatta studier inom andra vetenskapliga områden.

Självklart är det ett utmärkt val om du vill bli t.ex. civil- eller högskoleingenjör, läkare, tandläkare, apotekare eller veterinär. På SIG har du alltid möjlighet att läsa 100 eller 200 poäng moderna språk utöver det som ingår i programmet. Den breda allmänbildning som programmet ger gör att det också är en bra bas för samhällsvetenskapliga, ekonomiska eller andra fortsatta studier vid högskola eller universitet.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Stockholms idrottsgymnasium

Stockholms idrottsgymnasium – en skola där vi kombinerar studier med idrott

Stockholms Idrottsgymnasium ligger i Roslagstulls fina campus-område vid KTH, kallat Albanova. Trots att vi är en centralt belägen innerstadsskola har vi natursköna Lill-Jansskogen i direkt anslutning till skolans lokaler. Våra elever tränar på några av Stockholms bästa idrottsanläggningar i närheten;...


Läs mer om Stockholms idrottsgymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Stockholms idrottsgymnasium

Roslagstullsbacken 35
114 21 Stockholm

 Visa telefonnummer
idrottsgymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 1

Baseras på 1 recensioner.

Kajsa
Stockholms idrottsgymnasium har roliga elever och enstaka duktiga lärare. NIU: , (min idrott) är inte seriös, endast en timme lång och 40 min bort från skolan. Vi alltid samma övningar och det ställs inga krav på att nivån ska vara någorlunda bra. Skolan i sig är väldigt liten och ofta finns det inte tillräckligt med stolar och bord i klassrum. ...
Stockholms idrottsgymnasium Kommentar:
Hej! Tack för dina tankar! På Stockholms Idrottsgymnasium jobbar vi kontinuerligt med att samla in feedback från våra elever, personal och de vi samarbetar med. Vi tar till oss av synpunkter för att ständigt försöka bli bättre.. Lokalerna har varit en utmaning när skolan vuxit i popularitet och antal elever men vår förhoppning är att redan til...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(1,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Stockholms idrottsgymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information