Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 292,5
(medelvärde: 320,8)
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 292,5
(medelvärde: 320,8)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet – inriktning Naturvetenskap

Inom Naturvetenskapsprogrammet (med inriktning naturvetenskap) får du läsa spännande kurser i biologi, fysik, kemi och matematik. Undervisningen är såväl teoretisk som praktisk. Förutom givande och intressanta genomgångar av erfarna och kunniga lärare får du genom eget fördjupningsarbete och laborationer själv undersöka olika problem. Vi gör roliga utflykter och studiebesök. Du lär dig göra iakttagelser och dra slutsatser på ett vetenskapligt sätt, ibland i samarbete med högskola.

Genom skolans samarbeten med Vetenskapens Hus får du möjligheter att praktiskt utforska naturvetenskapen i mycket avancerade experiment. Ett perfekt sätt att förbereda sig för vidare studier. Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier inom naturvetenskap, matematik och teknik men programmet förbereder också för fortsatta studier inom andra vetenskapliga områden.

Självklart är det ett utmärkt val om du vill bli t.ex. civil- eller högskoleingenjör, läkare, tandläkare, apotekare eller veterinär. På SIG har du alltid möjlighet att läsa 100 eller 200 poäng moderna språk utöver det som ingår i programmet. Den breda allmänbildning som programmet ger gör att det också är en bra bas för samhällsvetenskapliga, ekonomiska eller andra fortsatta studier vid högskola eller universitet.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.
Stockholms idrottsgymnasium
Roslagstullsbacken 35
114 21 Stockholm

Stockholms idrottsgymnasium – en skola där vi kombinerar studier med idrott

Stockholms Idrottsgymnasium ligger i Roslagstulls fina campus-område vid KTH, kallat Albanova. Trots att vi är en centralt belägen innerstadsskola har vi natursköna Lill-Jansskogen i direkt anslutning till skolans lokaler. Våra elever tränar på några av Stockholms bästa idrottsanläggningar i närheten;...

Läs mer om Stockholms idrottsgymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 1

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
1/5
Kajsa
04 feb 2021
Lever inte upptill självsatta förväntningar

Stockholms idrottsgymnasium har roliga elever och enstaka duktiga lärare. NIU: , (min idrott) är inte seriös, endast en timme lång och 40 min bort från skolan. Vi alltid samma ö...

Stockholms idrottsgymnasium
09 feb 2021
Hej! Tack för dina tankar! På Stockholms Idrottsgymnasium jobbar vi kontinuerligt med ...
Visa hela
Sponsrad