Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Stiernhööksgymnasiet
Programinformation
Rättvik
Antal elever: cirka 40 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 140,0
    (medelvärde: 237,1) * statistik från 2017

Om utbildningen

Beteendevetenskap på Stiernhööksgymnasiet

Bred utbildning med Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet för det möjligt för dig att välja fritt bland fortsatta studier inom samhällsvetenskapliga områden.

Breda möjligheter till framtida studier!

Samhällsvetenskapsprogrammet är för dig som är intresserad av hur individer, grupper,och samhällen samspelar med varandra. Efter examen har du fått en utmärkt grund och behörighet till många högskoleutbildningar. Samhällsvetenskapsprogrammet öppnar dörrar till en mängd viktiga yrken, som till exempel advokat, socionom, psykolog, journalist, kommunikatör, polis, statsvetare, lärare och yrken inom vården.

Inriktning mot beteendevetenskap

Centralt i utbildningen är att du utvecklar ett vetenskapligt och kritiskt förhållningssätt. Att kunna söka, bearbeta och värdera information från olika källor och pröva samhällsvetenskapliga teorier och metoder är därför viktiga programdelar. Inriktningen beteendevetenskap fokuserar på människors utveckling, samhällets strukturer, etik, kommunikation, psykologi och historia. I programkurserna får du jobba med frågor om:

  • hur ett samhälle påverkas av faktorer på lokala och globala nivåer
  • makt ur politiska, sociala och ekonomiska aspekter
  • aktuella och historiska samhällsfrågor
  • informationsteknik och medier
  • genus
  • miljö

Starta eget företag

Om du väljer kursen Entreprenörskap får du möjlighet att starta och driva ett eget företag och skaffar dig massor med praktiska erfarenheter av allt vad det innebär att vara egen företagare.

Upptäck världen

En spännande del av Samhällsvetenskapsprogrammet är att studera omvärlden ur olika perspektiv. Detta görs i form av kurser, gästföreläsare, projektarbeten och utlandsresor. Läsåret 2018-19 genomförs ett migrationsprojekt tillsammans med tre europeiska länder, Spanien,Grekland och Turkiet.

NIU Bandy och Ridsport

På Stiernhööksgymnasiet kan du som håller på med Bandy eller Ridsport kombinera dina studier med ditt idrottande. Skolan har även en hockeyprofil.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Som boende i samma kommun som Stiernhööksgymnasiet söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Stiernhööksgymnasiet

Stiernhööksgymnasiet

Stiernhööksgymnasiet – Kommunal skola med internat

Stiernhööksgymnasiet är en kommunal gymnasieskola i Rättvik. Här erbjuds både yrkes- och högskoleförberedande program. Skolan ligger vid Siljan och det är inte långt in till Rättviks centrum. Stiernhööksgymnasiets internat har plats för cirka 130 elever. Skolan har lång erfarenhet av...


Läs mer om Stiernhööksgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Stiernhööksgymnasiet

Masvägen 15
79532 RÄTTVIK

 Visa telefonnummer
www.stiernhooksgymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 1 recensioner.

Elev, 17 år
(3)
En awesome skola, speciellt för internatelever som bor långt bort. Bra lärare och bra fokus på elevernas bästa. God mat!
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Stiernhööksgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,0)
Baseras på 1 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: