Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Snitz Gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 31 (år 1)
El- och energiprogrammet
  • Antagningspoäng: 168,9
    (Lägsta: 97,5) * statistik från 2017

Utbildningsinfo

Dator- & kommunikationsteknik

El- och energiprogrammet på Snitz gymnasium!

Du som elev på el- och energiprogrammet kommer att få lära dig att installera och underhålla olika typer av el- och energisystem. Utbildningen är ett yrkesprogram och du kommer få jobba mycket praktiskt. Efter studenten kommer du att vara väl förberedd för arbete. Du kan också välja att plugga vidare på yrkeshögskola. För att få grundläggande behörighet till högskolan kan du läsa till kurser under din gymnasietid.

Inriktning dator- och kommunikationsteknik

Med en inriktning på dator- och kommunikationsteknik kommer du att få fördjupa dig i bland annat programmering, webbutveckling och nätverksteknik. Du kommer att få lära dig om såväl mjukvara som hårdvara och kunna reparera, installera och underhålla datorer. Under utbildningen kommer du att få läsa kurser i:

  • Datorteknik
  • Dator- och nätverksteknik
  • Digital kommunikationsteknik
  • Datorsamordning och support
  • Multimediasystem

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

Du som elev på el- och energiprogrammet kommer att ha möjlighet att praktisera i minst 15 veckor. Praktikperioden brukar vara väldigt uppskattad av eleven och ett utmärkt tillfälle att skaffa sig erfarenheter och kontakter i den bransch som man vill jobba inom. Tanken är att du under din praktik ska få prova på hur det är att jobba på en riktig arbetsplats. Under praktiken kommer du att ha en handledare som vägleder dig i ditt arbete.

Efter el- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet är en yrkesförberedande utbildning. Det innebär att du kommer att ha mycket praktisk erfarenhet och vara väl förberedd för jobb direkt efter studenten. Jobba som: It tekniker, webbutvecklare, it support, installatör eller nätverkstekniker.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Som boende i samma kommun som Snitz Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Yrkesexamen

Om du läser till vissa kurser under din gymnasietid kan du få högskolebehörighet tillsammans med din yrkesexamen.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Snitz Gymnasium

Snitz gymnasium

Har du svårt att fokusera, blir stressad av att sitta tillsammans med många andra i ett klassrum och vill bli sedd och bemött som den du är? Har du en neuropsykiatrisk funktionsbeskrivning, eller har av annan anledning behov av Snitz...


Läs mer om Snitz Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Snitz Gymnasium

Hagagatan 25 A
11329 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.snitz.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik, fyll i följande uppgifter: