Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Snitz Gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 20 (år 1)
El- och energiprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2020-04-23
Elever som sitter framför datorer och arbetar med hjälp från lärare

Om utbildningen

El- och energiprogrammet på Snitz gymnasium

När du väljer El- & Energiprogrammet på Snitz får du en utbildning där du kan prova på både de praktiska och de teoretiska grunderna till flera yrken. I utbildningen ingår även praktik som gör att du får prova på att jobba redan under skoltiden.

Inriktning Dator- och kommunikationsteknik

På Dator - och kommunikationsteknik får du kunskap om både mjuk- och hårdvara. Hur datorer är uppbyggda, vad stabila nätverk kräver för förutsättningar och hur du installerar dem. Det innebär bland annat att du kommer lära dig felsöka och åtgärda de vanligaste felen i nätverk både på egen hand och tillsammans med kollegor.

Du kommer dessutom få utrymme att arbeta praktiskt med Linux- och Windowssystemen. Vi har två programfördjupningar.

Programfördjupning: Programmering och webbutveckling

I den här fördjupningen får du möjlighet att utveckla dina kunskaper inom mjukvara genom bland annat installationer, konfigurationer och programmering. Därför har våra lärare bred erfarenhet av utbildning i olika programspråk som C#, C++, Python, Java, JavaScript, HTML, CSS med mera.

Här på Snitz finns lärarna och eleverna som du kan utvecklas tillsammans med, de som har kunskapen och uppfinningsrikedomen som kommer få dig att växa och sporra dig att lösa problem oavsett om du vill programmera serverbaserat med PHP eller utveckla dynamiska webbsidor.

Programfördjupning: Support- och servicearbete

I el- och databranschen är det många som driver egna företag och som arbetar med support- och servicearbete. Det innebär både att man behöver vara serviceinriktad och ha ett affärstänk. På Snitz kommer du sätta dig in i vad det innebär att arbeta serviceinriktat och utveckla färdigheter inom service och support. Du har även möjlighet att läsa kursen Entreprenörskap där du lär dig att starta ett eget företag.

Grundläggande högskolebehörighet

El- & Energiprogrammet ger inte automatiskt högskolebehörighet, men genom att välja de nödvändiga kurserna som individuellt val löser du det inom ramen för programmet.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

Under dina 15 APL-veckor får du chansen att prova på ditt yrke redan i gymnasiet samtidigt som du bygger ett kontaktnät i branschen när du ska söka jobb.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Som boende i samma kommun som Snitz Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Snitz Gymnasium

Snitz gymnasium

Snitz gymnasium i Stockholm – Individanpassad undervisning!

På Snitz tas dina styrkor tillvara och skolan stöttar dig inom de områden där det behövs. Klasserna är små och personaltätheten hög. Det ger dig utrymme att vara dig själv. Undervisningen är fokuserad på elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och anpassas...


Läs mer om Snitz Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Snitz Gymnasium

Hagagatan 25 A
11329 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.snitz.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik från Snitz Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.