El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Snitz Gymnasium, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
17 april, 2024 16:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 182,5
(medelvärde: 206,3)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
17 april, 2024 16:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 182,5
(medelvärde: 206,3)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Elever som sitter framför datorer och arbetar med hjälp från lärare

El- och energiprogrammet på Snitz gymnasium

När du väljer El- & Energiprogrammet på Snitz får du en utbildning där du kan prova på både de praktiska och de teoretiska grunderna till flera yrken. I utbildningen ingår även praktik som gör att du får prova på att jobba redan under skoltiden.

Inriktning Dator- och kommunikationsteknik

På Dator- och kommunikationsteknik får du kunskap om både mjuk- och hårdvara. Hur datorer är uppbyggda, vad stabila nät­verk kräver för förutsättningar och hur du installerar dem. Det innebär bland annat att du kommer lära dig felsöka och åtgärda de vanligaste felen i nätverk både på egen hand och tillsammans med kollegor.

Du kommer dessutom få utrymme att arbeta praktiskt med Linux- och Windows­systemen. Vi har två programfördjup­ningar.

Programfördjupning: Programmering och webbutveckling

I den här fördjupningen får du möjlighet att utveckla dina kunskaper inom mjuk­vara genom bland annat installationer, konfigurationer och programmering. Därför har våra lärare bred erfarenhet och utbildning i många olika programspråk.

Här på Snitz finns lärarna och eleverna som du kan utvecklas tillsammans med, de som har kunskapen och uppfinningsrikedom som kommer få dig att växa och sporra dig att lösa problem oavsett om du vill programmera serverbaserat med PHP eller utveckla dynamiska webbsidor.

Programfördjupning: Support- och servicearbete

I el- och databranschen är det många som driver egna företag och som arbetar med support- och servicearbete. Det innebär både att man behöver vara serviceinriktad och ha ett affärs-tänk.

På Snitz kommer du sätta dig in i vad det innebär att arbeta serviceinriktat och utveckla färdigheter inom service och support. Du har även möjlighet att läsa kursen Entreprenörskap där du lär dig att starta ett eget företag.

Grundläggande högskolebehörighet

El- & Energiprogrammet ger från och med höstterminen 2023 grundläggande högskolebehörighet. 

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

Under dina 15 APL-veckor får du chansen att prova på ditt yrke redan i gymnasiet samtidigt som du bygger ett kontaktnät i branschen när du ska söka jobb.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Snitz Gymnasium
Hagagatan 25 A
11329 Stockholm

Snitz gymnasium i Stockholm – Individanpassad undervisning!

På Snitz tas dina styrkor tillvara och skolan stöttar dig inom de områden där det behövs. Klasserna är små och personaltätheten hög. Det ger dig utrymme att vara dig själv. Undervisningen är fokuserad på elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och anpassas...

Läs mer om Snitz Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad