Hantverksprogrammet

Hantverksprogrammet

Skärgårdsgymnasiet Åkersberga , i Åkersberga (+1 orter)
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2019/20)
Antagningspoäng: 95,0
(medelvärde: 222,6)
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2019/20)
Antagningspoäng: 95,0
(medelvärde: 222,6)

Om utbildningen

Hantverksprogrammet passar dig som vill jobba med händerna inom ett kreativt yrke som frisör, florist, möbelsnickare, keramiker eller liknande. Under programmets gång får du lära dig olika hantverksyrken och att utveckla samt förverkliga kreativa idéer.

Undervisningen på hantverksprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Hantverksprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis golvläggare, murare eller ställningsbyggare.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se
Skärgårdsgymnasiet Åkersberga
Näsvägen 15
184 40 Åkersberga

Skärgårdsgymnasiet - ditt praktiska gymnasium i Åkersberga

Skärgårdsgymnasiets fokus på projektarbeten har utgångspunkt i hur verkligheten utanför skolan ser ut och sträcker sig över flera olika skolämnen. Genom att kunskaperna sätts in i ett större sammanhang tränar du som elev din analytiska förmåga och får därmed en...

Läs mer om Skärgårdsgymnasiet Åkersberga och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner
Skriv en recension
5/5
Jill
05 feb 2021
Skärgårdsgymnasiet, det bästa valet!

Jag är super nöjd med både mitt val och skolan! Jag tycker att lektionerna är roliga och lärorika, samt att du får lära sig så mycket som du kommer ha nytta av i framtiden. Jag ...

Visa hela
5/5
Anna Persson
13 mar 2018
Tipp, topp!

Fin frisörsalong, suveräna lärare!

5/5
Sophie Lundqvist
08 feb 2017
Kärleksfull skola!

Skärgårdsgymnasiet är en varm och kärleksfull skola där dina lärare och mentorer verkligen bryr sig om just DITT lärande och dig. Maten är det bästa då vi har ett eget kök med e...

Visa hela
Sponsrad