Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

S:ta Ragnhildgymnasiet, i Södertälje
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 140 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 205,0
(medelvärde: 274,1)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 140 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 205,0
(medelvärde: 274,1)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

 Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap

HÖGSKOLEFÖRBEREDD

Naturvetenskapsprogrammet är högskoleförberedande och utvecklar dina kunskaper inom matematik och naturvetenskap.

Du får fördjupade kunskaper inom fysik, kemi och biologi samt får lära dig hur dessa ämnen hänger ihop. De naturvetenskapliga kurserna varvar teori med undersökningar och experiment i vårt eget moderna och välutrustade labb.

RUSTAD FÖR FRAMTIDEN

När du väljer naturvetenskapsprogrammet på S:ta Ragnhildgymnasiet kommer du att bli väl förberedd för yrkesliv och högskola. Du blir behörig till i stort sett alla universitetsutbildningar. Exempel på framtida yrken är civilingenjör, kemist, läkare, jurist, lärare, psykolog och veterinär.

MATEMATIK

För att ge dig den bästa starten som naturvetare har vi extra många timmar matematik i årskurs 1. Vi möter dig som elev där du är just nu. 

Är du högpresterande, sporras du genom fördjupningsuppgifter och extra handledning. Riskerar du att inte nå målen, så får du riktad stödundervisning varje vecka.

SPECIALISERINGAR

Hos oss finns naturvetenskaplig specialisering som individuellt val. Du väljer då ett fördjupningsområde och inom det driver du ditt eget forskningsprojekt. Du kan även fördjupa dig i matematik genom att välja matematik 5, en kurs som ger dig meritpoäng.

SAMARBETEN

Genom våra samarbeten med Stockholms universitet och Karolinska Institutet har du möjlighet att delta i en forskarskola som under årskurs 3 leder fram till ditt gymnasiearbete. Vi samarbetar även med Science Park i Södertälje samt organiserar studiebesök hos företag och museer.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Södertälje

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
S:ta Ragnhildgymnasiet
Korpuddsvägen 1
152 57 Södertälje

Välkommen till S:ta Ragnhildgymnasiet!

S:ta Ragnhildgymnasiet är det internationella frigymnasiet i Södertälje vid Östertälje station. Skolan har funnits sedan 1999 och har idag 250 elever. S:ta Ragnhildgymnasiet ägs av en icke vinstdrivande stiftelse. Skolan har två högskoleförberedande program som ger dig en bra bas...

Läs mer om S:ta Ragnhildgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad